Stien en Marinus Verhagen- van der Linden uit Lennisheuvel zijn dinsdag 28 februari op de kop af zestig jaar getrouwd. Natuurlijk vieren ze dat, maar niet op de laatste dag van carnaval...
Stien en Marinus Verhagen- van der Linden uit Lennisheuvel zijn dinsdag 28 februari op de kop af zestig jaar getrouwd. Natuurlijk vieren ze dat, maar niet op de laatste dag van carnaval... Foto:

STIEN EN MARINUS VERHAGEN

Diamanten paar in Lennisheuvel

Het seizoen is er nu niet naar, maar ze kijken uit naar het moment dat ze weer in hun tuin aan de slag kunnen. Geboren aan de rand van landgoed Heerenbeek heeft Marinus Verhagen samen met zijn vrouw Stien bij hun huis aan de Armehoefstraat 'Klein-Heerenbeek' gecreëerd. ,,Als het in de zomer snikheet is, zitten we daar heerlijk in de schaduw van de bomen."

Tuinieren is hun lust en hun leven. Marinus (86) en de twee jaar jongere Stien hopen het nog lang te kunnen doen. Het houten huisje dat ze zestig jaar geleden in Lennisheuvel eigenhandig bouwden is helemaal gelijkvloers en dus prima geschikt om de oude dag door te brengen. Zolang ze maar gezond blijven. En daarover heeft het echtpaar gelukkig niet te klagen.

Ze leerden elkaar kennen tijdens de kermis in Middelbeers. Marinus werkte tot kort voor zijn huwelijk bij zijn ouders thuis op de boerderij, maar vond daarna een baan bij de 'botermijn', het latere zuivelbedrijf Campina in 's-Hertogenbosch. Daar werkte hij tot aan zijn vervroegd pensioen in 1990. Naast tuinieren is muziek maken zijn grote hobby. Volgend jaar is hij zestig jaar lid van fanfare Sint-Arnoldus waarin hij op de tenorsaxofoon nog altijd zijn partijtje meespeelt. Tien jaar geleden is hij, onder meer voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor het muziekkorps, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Samen spitten ze dagelijks de krant helemaal door om op de hoogte te blijven van het nieuws. ,,Én we maken ieder een sudoku om de geest soepel te houden", grinnikt Stien die elke vrijdagochtend in Hobbycentrum Boxtel te vinden is tijdens de schilderscursus. ,,Een heerlijk tijdverdrijf!"

Trots is het echtpaar op de drie kinderen, hun partners en de zes kleinkinderen. Samen met hen en de familie vieren ze binnenkort hun zestigjarig huwelijksjubileum. ,,De officiële trouwdag is komende dinsdag. ,,Maar dan is het carnaval, dus niet zo'n geschikt moment om het diamanten feest te vieren", grinnikt het echtpaar.

Parkeren Velder: 6.500 euro voor donaties aan clubs

De stichting Behoud Gemeenschap Liempde (BGL), in de volksmond beter bekend als Parkeergelden Velder, heeft dit jaar 6.500 euro beschikbaar voor donaties aan activiteiten en verenigingen in het dorp.

Met de exploitatie van de parkeerterreinen aan het Hollands Diep genereert BGL gelden tijdens evenementen op landgoed Velder. De opbrengsten worden gebruikt om Liempdse verenigingen te steunen die vrijwilligers leveren om het parkeren in goede banen te leiden. Daarnaast kunnen alle Liempdse organisaties en particulieren donaties van de stichting aanvragen ter ondersteuning van hun activiteiten. Deze aanvragen worden getoetst aan voorwaarden en bewaakt door het Dorpsberaad Liempde.

Het beschikbare budget werd vorig jaar niet volledig uitgekeerd. Dankzij een goed seizoen in 2016, mede vanwege Festival Circolo, vult het bestuur van de stichting het beschikbare bedrag opnieuw aan tot 6.500 euro; hiervan is momenteel nog niets uitgekeerd.

De stichting nodigt iedereen die een goed voorstel heeft voor behoud van de leefbaarheid in Liempde uit een aanvraag in te dienen. Kijk voor meer informatie op www.stichtingbgl.nl.

Liempde

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 25 februari van 07.30 tot 11.00 uur de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt bij de doelen van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2. Uitgezonderd zijn (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven. Er wordt door de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit streng gecontroleerd. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.