SUCCESVOL WEEKEND VOOR JEUGDTEAMS

Eerste nederlaag voor tafeltennisteam Taverbo

Voor het eerst dit seizoen hebben de tafeltennissers van Taverbo/Sabo een nederlaag moeten incasseren. In Zoetermeer werd zaterdag met 6-4 verloren van Taverzo. De strijd in de landelijke derde divisie ligt echter nog volledig open.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg Taverbo/Sabo al een kleine tegenslag te verwerken. Marlotte Staps was ziek en dus moest de nog altijd licht geblesseerde aanvoerder Teun Vlaminckx eerder dan gepland zijn rentree maken in de hoofdmacht. Hij was ruim een maand uit de roulatie en het gebrek aan wedstrijdritme en power in de benen brak hem deze avond op. Tactisch kon de Boxtelse captain goed meekomen, maar het bleek niet genoeg voor een winstpartij.

Gelukkig voor de Boxtelaren is kopman Michel Sperling momenteel in topvorm. Hij zette zijn winnende reeks voort en bleef ook zaterdag ongeslagen. Clubkampioen Stefan Bernhardt deed ook een duit in het zakje en zorgde met een winstpartij dat de nederlaag beperkt bleef tot 6-4.

Na drie van de tien speelronden is er in deze competitie nog helemaal niets beslist. Het verschil tussen de koploper en de hekkensluiter bedraagt slechts twee punten. Taverbo/Sabo bezet momenteel de gedeelde laatste plaats, samen met Hilversum. Die ploeg komt over drie weken, wanneer de competitie wordt hervat, naar Boxtel. Ook dat belooft weer een uitermate spannende confrontatie te worden.

JEUGD

Voor de jeugdteams van Taverbo stonden uitwedstrijden op het programma. Het eerste jeugdteam had in Tilburg tegen Tios '51 behoorlijk wat tijd nodig om de partijen te spelen. Lars de Laat, Sjoerd van Heerebeek en Dani de Rooij lieten in de eerste wedstrijden meteen zien waarvoor ze waren gekomen en pakten een 0-3 voorsprong. De punten van de dubbel bleven echter in Tilburg. De jongens herpakten zich hierna en vergrootten hun voorsprong naar 2-6. In de voorlaatste wedstrijd lukte het De Rooij echter net niet om een vijfsetter in winst om te zetten. Van Heerebeek pakte de punten van de laatste partij wél. Hierdoor staan de jongens met 21 punten uit drie wedstrijden nog steeds op de tweede plaats in de ranglijst, vijf punten achter Never Despair uit 's-Hertogenbosch die iets verder is uitgelopen. Opvallend is dat na drie wedstrijden duidelijk te zien is dat de titelstrijd hoogstwaarschijnlijk zal gaan tussen Taverbo en Never Despair.

Het derde jeugdteam dat in Tilburg speelde tegen hekkensluiter Luto liet geen enkel punt liggen. Rens Bedijn, Sanne van der Schoot en Merlina Singh wonnen al hun partijen. Hierdoor heeft dit team met 22 punten uit drie wedstrijden de eerste plaats overgenomen van Die Mede uit Made.

Winst was er ook voor het tweede jeugdteam dat met 2-8 won van Meppers Heeze. Hierdoor is de Boxtelse ploeg één punt ingelopen op Flash uit Eindhoven en staat ze met 21 punten uit drie wedstrijden nog steeds op de tweede plaats in de ranglijst.

Alle jeugduitslagen:

Tios '51 3 – Taverbo/Sabo 1        13-7

Meppers 2 – Taverbo/Sabo 2        2-8

Luto 1 - Taverbo/Sabo        30-10

Meppers 3 – Taverbo/Sabo        49-1


Dommelruiters kwalificeren zich voor indoorwedstrijden

Leden van de Liempdse paardensportvereniging Dommelruiters namen in vier weekenden deel aan de Brabants kampioenschappen dressuur (Schijndel) en springen (Oud-Gastel). Dit leverde verschillende startbewijzen op voor de KNHS Indoorkampioenschappen en Indoor Brabant.

Tijdens de dressuurwedstrijd voor ponyruiters verscheen Lisa Bekkers aan de start met haar pony's Anjershof Harmony en Jonkers' Pieter. In de eerste Z2 proef behaalde Lisa met Harmony een vierde prijs met 66.54 procent en met Pieter 62,38 procent wat haar een tiende plek opleverde. De beste acht combinaties uit de eerste proef mochten de kür op muziek rijden om de titel. Met Harmony legde Lisa beslag op de tweede prijs in de kür: 71.625 procent. Het leverde Bekkers uiteindelijk een derde prijs op in het kampioenschap en een startbewijs voor de KNHS Indoorkampioenschappen en Indoor Brabant.

Springruiter Marco van Beers verscheen eerder deze maand met C'est Bon Gln. aan de start in Oud-Gastel. In de eerste manche sprong hij er een balk af op de laatste hindernis van de driesprong. Ook zijn tijd was niet voldoende om in de tweede manche aan de start te mogen verschijnen. Zondag was het de buurt aan de klasse B. In deze klasse mocht Daan van de Sande zijn paard Whisper zadelen. Na twee fraaie foutloze rondjes viel Van de Sande net buiten de prijzen.

Afgelopen weekend waren de ponyruiters aan de beurt. Luuk van de Sande zadelde zijn pony Storm van de Laarbeekhoeve. In de klasse CL wist hij de eerste ronde foutloos te blijven zodat hij ook in de barrage aan de start mocht verschijnen. Een mooi snel rondje leverde hem op dat moment een tweede tijd op, maar er zouden nog vier geduchte tegenstanders in de ring verschijnen. Uiteindelijk sleepte Van de Sande toch het zilver binnen en verdiende hij met deze prestatie startbewijzen voor de KNHS Indoorkampioenschappen en Indoor Brabant.

GELUK

Koen van de Sande streed in de klasse DE-L met zijn pony Reekamp's Silvano. Er kwamen 48 ruiters en amazones aan de start in zijn klasse. Hij was foutloos in het eerste rondje. Uiteindelijk startten 33 duo's in de barrage, de ruiter was als achtste aan de beurt. Silvano leek veel scherper dan in het eerste rondje dus wilde Van de Sande zeker proberen om de snelste tijd neer te zetten. Hij reed een goed parcours, maar bij de laatste hindernis viel een balk. Het geluk was uiteindelijk aan zijn zijde. Hij eindigde op de twintigste plaats, precies het aantal dat aan de start van Indoor Brabant verschijnt.

De KNHS Indoorkampioenschappen vinden plaats op zaterdag 4 maart (pony, dressuur) en op zaterdag 18 maart, (pony, springen). Lisa, Koen en Luuk komen op Indoor Brabant op zaterdag 11 maart aan de start.