WINST OP CONCURRENT EDN '56 IN HAGHORST

Essche Boys pakt drie punten

Na ruim twee maanden niet gespeeld te hebben, moest Essche Boys zondag aantreden tegen concurrent EDN '56. Bij verlies zou de ploeg in Haghorst verder uitlopen op Essche Boys, maar bij winst zouden de bezoekers hun gastheren op de ranglijst voorbijstreven. Een echte 6-puntenwedstrijd dus. Essche Boys kwam als winnaar uit de strijd: 2-3.

Essche Boys startte de wedstrijd voortvarend. Door meteen druk te zetten op de tegenstander maakte de ploeg na zeven minuten al de openingstreffer. Marco den Ouden lanceerde Tim Beukhoven die de achterlijn haalde en de bal voorgaf. De meegelopen Robin van Beek kwam goed naar de eerste paal, maar de voorzet werd niet door hem maar door zijn tegenstander achter de keeper getikt.

STEEKBAL

Na een kans van Den Ouden, die de bal niet goed mee kreeg, kroop ook EDN '56 uit haar schulp. Een corner van Haghorst werd weggewerkt door Esch en bij de vlijmscherpe counter die volgde, kwam Yannic van Gerven, na een steekbal van Rudi van Gemert, een teenlengte te kort om de bal goed te raken.

Na een half uur spelen kreeg Essche Boys aan de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Deze werd op schitterende wijze in de kruising geschoten door Jethro van Gerven waardoor Essche Boys de voorsprong uitbreidde naar 0-2. Een schot van de diep gestuurde Van Beek werd ternauwernood tegen gehouden dor de keeper. EDN '56 werd gevaarlijker en uit een corner werd zelfs de 1-2 binnen gekopt, maar deze werd afgekeurd wegens een overtreding waardoor Essche Boys comfortabel de rust inging.

SLOTAKKOORD

Na rust kwam EDN '56 beter in het spel; het team bleef gevaarlijk uit de vele dode spelsituaties. Al na vijf minuten resulteerde dit in de 1-2. Een prima genomen hoekschop werd goed binnengekopt waardoor de gastheren terug kwamen in de wedstrijd. De ploeg rook haar kans en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam enkele minuten later.

De doorgeschoven verdediger die nu in de punt van de aanval stond, passeerde twee verdedigers van Essche Boys en schoot de bal voorbij Frits Hermes: 2-2. Essche Boys had het moeilijk, maar knokte hard om toch nog drie punten mee naar huis te nemen. EDN '56 had meer balbezit, maar Essche Boys bleef gevaarlijk op de counter met de snelle spitsen Den Ouden en Van Beek. Een vrije trap in de 60e minuut van Jethro van Gerven werd verlengd door Yannic van Gerven, maar de keeper stond op de goede positie en kreeg de bal met enig geluk op zijn gezicht en voorkwam zo de 2-3.

SLOTAKKOORD

Het spel golfde op en neer, want beide teams wilden de volle buit. Afstandsschoten van Jasper Vorstenbosch en Dennis Vorstenbosch misten precisie. Uiteindelijk was het slotakkoord toch voor Essche Boys. Wederom stond Jethro van Gerven achter de bal bij een vrije trap, slingerde deze voor en de ingelopen Jens Rutten kopte de bal binnen. EDN '56 drong aan, maar de Essche defensie hield stand zodat Rutten uiteindelijk de matchwinner werd.

Zondag 26 februari is er geen programma vanwege carnaval. De eerstvolgende wedstrijd is zondag 5 maart om 14.00 uur als Were Di in het sportpark aan de Haarenseweg op bezoek komt.