De uit Boxtel afkomstige rugbyer Jurgen Jorna (rechts), dit seizoen uitkomend in de ereklasse voor het Bossche Dukes, is geselecteerd voor Oranje. (Foto: Dennis van de Sande).
De uit Boxtel afkomstige rugbyer Jurgen Jorna (rechts), dit seizoen uitkomend in de ereklasse voor het Bossche Dukes, is geselecteerd voor Oranje. (Foto: Dennis van de Sande). Foto: Dennis van de Sande

OUD-BOXTELAAR IN BOSSCHE DIENST WACHT DRIE INTERLANDS

Rugbyer Jorna in selectie Oranje

Jurgen Jorna (24) is geselecteerd voor de nationale rugbyselectie die de komende maanden drie interlandwedstrijden speelt: tegen Portugal, Zwitserland en Polen. De van oorsprong uit Boxtel afkomstige fly-half begon zijn sportcarrière op 12-jarige leeftijd bij de plaatselijke rugbyclub Ducks.

Na de middelbare schooltijd op het Jacob Roelandlyceum nam Jorna een tussenjaar om te spelen bij de Leamington Rugby Sports Club nabij Hamilton, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Vervolgens studeerde hij in Utrecht waar hij, in navolging van zijn uit Liempde afkomstige coach Joost Kuppens, vier jaar op het op een na hoogste niveau speelde bij de Utrechtse studentenclub USRS.

Voor aanvang van het huidige seizoen maakte Jorna de overstap naar het in de ereklasse uitkomende Dukes in 's-Hertogenbosch. Daar speelde hij meet af aan alle wedstrijden en viel op bij de uit Zuid-Afrika afkomstige bondscoach van Oranje: Gareth Gilbert. Die nam Jorna op in zijn brede selectie. De oud-Boxtelaar geldt als een talent dat op meerdere posities inzetbaar is en wordt geprezen voor zijn spelinzicht.