Guusje Bosma (links) haalde 1.500 euro op met de organisatie van een zeskamp ten bate van hulp aan straatkinderen in Cochabamba. (Foto: Gerard Schalkx).
Guusje Bosma (links) haalde 1.500 euro op met de organisatie van een zeskamp ten bate van hulp aan straatkinderen in Cochabamba. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SPELLENPARKOERS IN GYMZAAL JRL VOOR HET GOEDE DOEL

Zeskamp voor Cochabamba slaat aan...

HENK VAN WEERT

Met de deelname van zestien teams, variërend in grootte van zes tot negen scholieren, is de zeskamp die Guusje Bosma zondag in de gymzaal van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) organiseerde, succesvol verlopen. De vijftienjarige tiener uit havo 4 haalde met de actie 1.500 euro op voor hulp aan straatkinderen in de Boliviaanse stad Cochabamba.

Vlak voordat het spellenparkoers CochaKampba van start ging, zei Guusje blij verrast te zijn door de grote belangstelling. ,,De laatste dagen hebben zich nog heel veel deelnemers aangemeld. Hartstikke leuk", straalde ze. Om vervolgens de microfoon te grijpen om de teams en hun supporters te bedanken voor de komst.

Medio april reizen twaalf JRL-scholieren naar Bolivia waar zij hulp gaan verlenen aan straatkinderen van Cochabamba. Zelf moeten de jongeren ieder 1.500 euro ophoesten om mee te kunnen reizen. Guusje koos ervoor een zeskamp op te zetten omdat voor haar al snel duidelijk was dat ze het vereiste bedrag nooit alleen bij elkaar zou sprokkelen met de inkomsten uit haar weekendbaantje. De opzet slaagde.

Het volleybaltoernooi dat zus Nienke vorig jaar organiseerde voor ditzelfde doel was voor Guusje de inspiratie om te kiezen voor een spellenparkoers. Deejay Max van Brunschot zorgde voor gezellige muziek en moeder Monique zorgde dat er koffie, thee en allerlei lekkers te koop was.

Ook werd een loterij gehouden waarvoor lokale winkeliers tal van prijsjes beschikbaar hadden gesteld. ,,We zijn heel blij met de medewerking van ondernemend Boxtel", glunderde Monique. Ze wees onder meer op de suikerspinnen van Faes Entertainment en de springkussens en andere attributen van Budgetplayverhuur. Ook Vincent, de vader van Guusje, stak de handen uit de mouwen om de zeskamp tot een succes te maken. ,,We genoten om iedereen zo blij te zien", aldus Guusje.


Geen mixtoernooi jeu de boules vanwege carnaval

46 mensen namen maandag deel aan de regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Vanwege een carnavalstoernooi vindt het open toernooi op maandag 27 februari niet plaats.

De wedstrijden werden gespeeld in de accommodatie van De Walnoot aan de Selissenwal 25 in Boxtel. Paulus van den Boogaard won het toernooi met 3/27 punten, gevolgd door Eric Jansen (3/23), Piet van der Velden (3/19) en een gedeelde vierde plaats voor Gerard van Esch, Josefien Minkels, Nel Pennings met 3/17 punten. Cees Doevendans werd zevende met 3/13 punten.

Op maandag 6 maart kunnen belangstellenden zich weer inschrijven voor het open jeu-de-boulestoernooi. De wekelijkse activiteit gaat vanaf 13.00 uur van start. Iedereen die zich vóór 13.30 uur aanmeldt, kan deelnemen aan de sportieve activiteit. Kijk voor meer informatie op www.jbvdewalnoot.nl.