Irene-speler Tjeerd Pijnenburg (midden) in duel met een speler van Ollandia. (Foto: Hans Verberk).
Irene-speler Tjeerd Pijnenburg (midden) in duel met een speler van Ollandia. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

GEEN DOELPUNTEN TEGEN OLLANDIA

Irene pakt punt in streekderby

De altijd spannende wedstrijd tussen Irene en Ollandia eindigde zondag in een doelpuntloos gelijkspel. Saai was de derby allerminst. Het werd een fel duel met veel harde maar faire duels.

In het gezellig drukke sportpark De Laat nam Irene het initiatief. De zeer rappe Gemondse aanvallers Rob Groenendaal, Jorick de Vos en opkomende back Stefan Raaymakers probeerden van hun snelheid gebruik te maken tegen de logge Ollandse verdediging, maar al snel bleek dat deze verdedigers ervaren en slim waren. Echt veel kansen ontstonden er dit keer dus niet omdat vooral op het middenveld de slag werd gestreden.

POSITIEF RESULTAAT

Na rust kreeg Irene wel een prachtige kans, maar de keeper van Ollandia redde knap na een mooi en onverwacht schot van Groenendaal. Het was wachten op een doelpunt en de verwachting was dat de ploeg die als eerste zou scoren er ook met drie winstpunten vandoor zou gaan. Irene-keeper Patrick van Osch bleek uiteindelijk de man van de wedstrijd omdat hij enkele harde Ollandse schoten, waarvan eentje prachtig in de kruising, wist te keren.

Na een reeks wedstrijden zonder punten, was Irene blij dat weer eens een positief resultaat geboekt werd. De ploeg staat evenwel onderaan met twee punten uit vijftien wedstrijden, op acht punten afstand van Racing Boys.

De eerstvolgende wedstrijd voor Irene staat zondag 12 maart op het programma. De ploeg speelt dan de uitwedstrijd tegen ELI in Lieshout.

SENIOREN

Uitslagen zondag 19 februari

Irene 1 - Ollandia 1        0-0

Irene 3 - Avesteijn 8        8-2

ELI 4 - Irene 4        4-4

Vorstenb. Boys 35+ 1 - Irene 35+ 1        3-3

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 18 februari

JO9-1: Irene - Blauw Geel '38        1-0

JO9-2: Gemert - Irene 0-1

JO9-3: Schijndel - Irene        0-1

JO11-1: Irene - SCMH        14-2

JO13-2: Irene - DVG        0-4

JO15-1: SCMH - Irene        0-2

JO17-1: VOW - Irene        7-4


ONTKNOPING BRTC OP 6 MAART

Titel binnen handbereik voor Taverbo Sabo 3

Het team Taverbo Sabo 3 omzeilde maandag ook lastige klip Rotsvast in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) en kan over twee weken het kampioenschap tegen rivaal Taverbo Sabo 1 veilig stellen. De Horntreffers namen de derde plaats over van Taverbo Sabo 2 na winst op De Dommel. Taverbo Sabo 1 won weer met grote cijfers, maar de vraag is of de inhaalrace op tijd komt. Rembrandt sloeg een aanval op de positie in de middenmoot af door te winnen van Taverbo Sabo 4.

Kampioenskandidaat Taverbo Sabo 3 moest het opnemen tegen Rotsvast dat dit seizoen al voor enkele verrassende uitslagen zorgde. Maar deze keer kon Rotsvast niet voor een surprise zorgen. Daan de Koning van Taverbo Sabo 3 moest wel twee keer heel diep gaan en kon pas in de laatste beslissende vijfde games de winst tegen Erik van der Schoot en Geerta Pluut binnenhalen. Henk IJsseldijk won in een


spannende partij van Van der Schoot en Uschi Meeuwis voegde twee punten in het enkelspel toe door van Bart Theeuwes en Pluut te winnen. Het dubbelspel was ook voor Taverbo Sabo 3 door winst van Meeuwis op De Koning en Van der Schoot op Pluut. Voor Rotsvast bleef de verrassing uit; de spelers konden elk slechts één partij in hun voordeel beslissen. Taverbo Sabo 3 won met 7-3 en heeft de titel nu echt binnen handbereik.

De Horntreffers zorgden deze week voor de enige positiewisseling op de ranglijst door ruim van De Dommel te winnen (8-2) en door het verlies van Taverbo Sabo 2 de derde plaats in het klassement over te nemen. Wim van Aarle en Ad van Weert van De Horntreffers bleven in het enkelspel ongeslagen, Hans van Weert moest buigen voor Ad de Man. Ook het dubbelspel ging naar De Dommel door winst van Ad van Lier en Wim Jansen op Ad en Hans van Weert.

MONSTERZEGE

In de strijd om een plek in de top drie deed Taverbo Sabo 1 goede zaken door een monsterzege van 9-1 op Taverbo Sabo 2. Door deze uitslag moest Taverbo Sabo 2 de derde plaats aan De Horntreffers afstaan maar of Taverbo Sabo 1 nog in de buurt van de titel kan komen valt nog te bezien. Voor Taverbo Sabo 2 haalde alleen Hans Fonken een punt binnen tegen Hans van Haaren. Ronald van Dael en Frans van Dun wonnen hun drie enkelspelen en ook het dubbelspel ging naar Taverbo Sabo 1. Joop van Eijk en Lothar Groth bleven deze avond zonder winst. Taverbo Sabo 1 krijgt op 6 maart de kans om tegen koploper Taverbo Sabo 3 het tij te keren en het kampioenschap in beeld te houden.

In de laatste partij van de avond won Rembrandt met 6-4 van Taverbo Sabo 4.

Volgende week ligt de BRTC vanwege carnaval stil. Over twee weken is de topper tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst waarbij Taverbo Sabo 3 genoeg heeft aan een gelijkspel om de titel te veroveren.

Uitslagen maandag 20 februari

De Horntreffers - De Dommel        8-2

Taverbo Sabo 4 – Rembrandt        4-6

Taverbo Sabo 3 – Rotsvast        7-3

Taverbo Sabo 2 - Taverbo Sabo        11-9

Programma maandag 6 maart

Taverbo Sabo 4 - De Horntreffers

Taverbo Sabo 3 - Taverbo Sabo 1

Rotsvast - De Dommel

Rembrandt - De Firma Fotografie