Afbeelding
Foto: Hans Verberk

'VINGER AAN DE POLS HOUDEN' MET RUBBER KORRELS

Voetbalclub DVG dolblij met kunstgras

COEN VERBEEK

Op carnavaleske wijze heeft voetbalclub DVG in Liempde zaterdag het nieuwe kunstgrasveld op in gebruik genomen. Het veld is een prachtige nieuwe faciliteit, die al enkele maanden naar hartenlust gebruikt wordt. Het gemeentebestuur blijft immers bij het besluit dat het met rubber korrels ingezaaide veld geen beletsel vormt om erop te spelen. ,,Maar we moeten de vinger aan de pols houden", erkenden DVG–bestuurders én afgevaardigden van de gemeente.

De voetballers hadden er zichtbaar lol in. Alles wat maar met de plaatselijke carnavalsadel te maken had stond rond zeven uur zaterdagavond op de nieuwe kunstgrasmat. Wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel benadrukte de hechte samenwerking tussen de voetbalclubs DVG, ODC en Boxtel binnen dit project. De voorzitters Ton Jonkers en Ties Pronk van de beide Boxtelse clubs waren ter illustratie daarvan bij de officiële opening van het Liempdse 'groen' – dat overigens al vanaf augustus in gebruik is – aanwezig.

Debbie van Giersbergen was aanspreekpunt namens de gemeente binnen dit hele project. Zij kreeg van de verantwoordelijk wethouder en van DVG-voorzitter Toon van Ruremonde dan ook alle lof toegezwaaid.

Ook kwam Van Wanrooij terug op de reeds langer afgeronde privatisering van het Liempdse sportcomplex. De Boxtelse wethouder roemde de daadkracht van DVG meermalen. ,,Zowel bij DVG, ODC als Boxtel zijn prachtige matten gerealiseerd", meldde hij trots. Ook de nieuwe 'skymasters' in rood-gele kleuren werden ten doop gehouden.

De kunstgrasmat dient als trainings– en wedstrijdveld. DVG-preses Van Ruremonde noemde het een welkome verrijking van de accommodatie. ,,Met veel plezier wordt één en ander al langere tijd intensief gebruikt", zo gaf hij aan. Hij kreeg de wedstrijdbal uit handen van Regie van Genuchten (foto onder).

TWEELINGPRINS

Vele aanwezigen waren getuige van de ludieke opening van de prachtige verfraaiing van sportpark De Rode Bleek. De plaatselijke trots gaf daarmee alvast een voorzet op het doldwaze feest in de komende week. Tweelingprins Populus I & II speelde met zijn gevolg een wedstrijd tegen een team dat was samengesteld uit carnavalsvierders van DVG. Vooraf kwamen jeugdprins Jenske en jeugdprinses Sennie met hun gevolg al sportief in actie op het nieuwe kunstgras.

FOTO BOVEN: De carnavaleske gelegenheidsteams die zaterdagavond het kunstgrasveld van de Liempdse voetbalclub DVG in gebruik namen, poseerden voor aanvang samen in het doel. (Foto: Hans Verberk).


GEMEENTE VOLGT STANDPUNT RIVM

Sporten op kunstgrasvelden niet aan banden in Boxtel

De gemeente Boxtel blijft bij haar standpunt dat de rubber korrels waarmee kunstgrasvelden zijn ingezaaid, geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid.

Het gemeentebestuur publiceerde donderdag een verklaring nadat de avond ervoor het tv-programma Zembla andermaal vraagtekens zette bij het rubbergranulaat waarmee de voetbalvelden zijn ingestrooid. Het gebruikte materiaal zou kankerverwekkende stoffen bevatten, maar onderzoeken wijzen tot op heden uit dat de risico's voor de volksgezondheid verwaarloosbaar zijn.

'Het onderzoek van het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu - red.) van eind december 2016 geeft ook geen andere inzichten, daar wordt geconcludeerd dat de resultaten geen aanleiding geven om gezondheidsschade te verwachten', aldus een officiële verklaring van de gemeente Boxtel op haar website. En dus kan er volgens haar gesport worden op de kunstgrasvelden.

DVG-voorzitter Toon van Ruremonde ontvangt de wedstrijdbal voor het openingsduel op Liempds kunstgras uit handen van Regie van Genuchten. (Foto: Hans Verberk).