WERKERVARINGSPROJECT VAN START

Zeven jongeren zonder baan tijdelijk bij WSD

In de week van de jeugdwerkloosheid tekenen zeven werkloze jongeren die een opleiding volgden aan het speciaal onderwijs een arbeidscontract van zeven maanden met werkvoorzieningschap WSD. In die periode gaat WSD intensief met hen aan de slag om ze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en duurzaam aan het werk te helpen. Dat begint met een trainings- en werktraject van zes weken. Daarna stromen de jongeren door naar een werkplek die bij hen past.

Op de dag dat de jongeren het contract aangeboden krijgen, hebben ze de eerste twee trainingsweken er op zitten. Trainer Wim Flach: ,,Tijdens de eerste twee weken gaat het vooral over gedrag. De jongeren hebben geen ervaring met werken en geen referentiekader. We leren ze werknemersvaardigheden, gedrag op de werkvloer, wat doe je wel en wat niet." In de derde week beginnen de jongeren met werken. Flach: ,,Dat is heel zwaar voor ze. Ze zijn niet gewend om te werken en vroeg op te staan. Door deze werkervaring bouwen ze ritme op en doen ze een eerste werkervaring op."

In week vijf stopt de training en gaan de jongeren vier hele dagen werken. Aan het einde van de zesde week is duidelijk op welke werkplek ze het beste tot hun recht komen. Dat is de locatie waar de jongeren tot het einde van het contract gaan werken. Het uiteindelijke doel is dat ze een baan vinden buiten de muren van WSD, dat is gevestigd aan de Schouwrooij op het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk.

MOTIVEREND

Dat de jongeren na twee weken al een contract krijgen aangeboden, is uniek, stelt WSD. Uit ervaringen met een eerdere groep blijkt dat het contract motiverend werkt en de kans van slagen aan het einde van de zeven maanden groter is dan wanneer de jongeren het contract na een langere periode aangeboden krijgen. Flach: ,,Zie het als een poging om af te vallen. Twintig kilo in een half jaar is veel moeilijker dan één kilo in een week."

NAAR REGULIER WERK

WSD begeleidt mensen, die door een beperking of om andere redenen zelfstandig geen werk kunnen vinden of behouden, naar zo regulier mogelijk werk. Dit doet zij in opdracht van de gemeenten Boxtel, Best, Haaren, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel, Sint-Michielsgestel en Vught.


Taxi bestellen met app van De Meierij, óók met carnaval

Om carnaval gezelliger, maar zeker ook veiliger te maken, biedt Taxicentrale De Meierij in Liempde de mogelijkheid om via een applicatie Taxi De Meierij voor mobiele telefoons een taxi te bestellen na een avondje uit.

De gebruiker krijgt tijdens het bestellen van de taxi via de app direct een indicatie van de kosten van de ritprijs. Ook wordt korting gegeven aan mensen die via de app een taxi bestellen.

Tijdens de taxirit is het mogelijk om via de applicatie een selfie te maken. De mooiste, leukste en carnavaleske foto's worden op de Facebookpagina van de taxicentrale geplaatst en één selfie wordt beloond met een dinerbon van restaurant Het Hof.

Kijk voor meer informatie op de website www.taxidemeierij.nl of de Facebookpagina van de taxicentrale uit Liempde.