HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. De Bergrede – die al een aantal zondagen de leidraad is van de liturgie – geeft inzicht in hoe gelovigen op een juiste wijze de weg van God kunnen gaan. De Bergrede is echter meer dan een moreel principe of een ethisch manifest. Het gaat niet alleen om ieder bezit op zijn juiste waarde te schatten, het gaat eerder om te bouwen aan dat Rijk van God, met of zonder bezittingen. In de Bergrede wordt – als de nieuwe Thora van Christus – een richting geboden. Of nog sterker: Christus is zelf de nieuwe Thora. Wanneer we in de liturgie 'Christus vieren' dan groeien we in deze gelovige houding. We overstijgen een moralistische instelling omdat met een gelovige, evangelische levensinstelling we in ons dagelijks bestaan kunnen onderscheiden 'waar het op aan komt'. 'Vieren' reikt zoveel verder dan ethische vermaningen. En een belangrijke stap hiertoe is in vertrouwen en trouw de weg van geloven gaan.

* Vastenactie. Dit jaar is als vastenactieproject gekozen voor El Salvador in Midden-Amerika. Iedere week van de Vastentijd staat er elders op deze pagina informatie over dit project.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is in verband met carnaval bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 via (0411) 672215 en via e-mail info@heilighartparochie.nl. Buiten de openingstijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Website. Naast deze kerkberichten vindt men alle belangrijke gegevens van de Heilig Hartparochie ook op de website www.heilighartparochie.nl of via de Facebookpagina van de parochie.

* Uit de agenda. Woensdag 1 maart 13.30 project basiliek, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 2 maart 20.00 bestuursvergadering, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Gerda Ghijsens-Voets (83) en Riet Blummel-Schellekens (83). Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Aswoensdag. Woensdag 1 maart is er in de parochie één viering om 19.00 in de Sint-Petrusbasiliek. Dit is een viering met samenzang. Men kan in deze viering het askruisje ontvangen. De viering van 09.00 vervalt.

*Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 carnavalsmis met Sint-Petruskoor en jeugdhofkapel. Voorganger is pastoor J. Grubben.

* Hoogmis. Tijdens de Hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen van de Kleine Barokmis van C. v. Haperen.

* Orgelprogramma. Mozart – Allegro (uit: Sonate in B-dur).

*Misintenties. ZATERDAG 19.00 Cees v.d. Pas (jgt); Corrie v.d. Pas- v.d. Berk (mgd); Ria Amayoud-Voets (mgd); Ria Schoonens-Vissers (mgd); Adrianus v. Vreede, Lien v. Vreede- v. Gils en dochter Ria.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Mia v. Roosmalen-Verhagen (jgt); Joke Schellekens- v. Boxtel (jgt); Anton de Wild (mgd); Tonnie v. Son-de Koning (mgd); Noor v.d. Meerendonk- v.d. Weijst (mgd); Lucie v. Ham-Bullens (mgd); Jo v. Eert-Heessels (mgd); Annie v. Rooij-Muurlink; Gerard Vogels en overl. fam.; Anneke v.d. Meijden- v. Zeeland; Renze de Waal; Wim Aarns; Toos v. Abeelen.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 19.00 viering Aswoensdag.

DONDERDAG 09.00 Marianne v. Doorn-Krol.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 11.11 carnavalsmis met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger en medewerking van hofkapel De Kromploegers.

ZONDAG 09.30 hoogmis. Voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met gregoriaanse gezangen van het rk kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Diny v. Vugt- v.d. Langenberg (jgt); Dora v. Beers-Schakenraad (mgd); Ria Smits- v. Beers (mgd); Frans v.d. Meerendonk (mgd).

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger; intentie voor alle parochianen.

WOENSDAG Aswoensdag, 19.00 eucharistieviering met askruisje ter voorbereiding op de veertigdagentijd. Voorgangers kapelaan Geoffrey de Jong en diaken Pierpaola Flesia.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie met kapelaan Geoffrey de Jong als voorganger; intentie voor alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Gisteren is afscheid genomen van Heinz Nouwens (76); hij assisteerde jarenlang tijdens afscheidsvieringen in de kerk. Dat hij nu voorgoed mag delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Aandacht voor zieken. Via telefoonnummer (0411) 63 16 95 kunnen mensen een beroep doen op De Zonnebloem, afdeling Liempde die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaat.

* Palmtakjes. Met het oog op Aswoensdag kunnen kerkgangers zondag de palmtakjes van vorig jaar inleveren in de daarvoor bestemde mand(en) en maandagochtend na de eucharistieviering in de bijsacristie.

* Welkom in de pastorie. Belangstellenden zijn op zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

* Koffiedrinken. Na afloop van de carnavalsmis is het zondag rond 10.30 koffiedrinken in dienstencentrum De Kloosterhof.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Pijnenburg- v.d. Heijden; Jan Eijkemans (verj).

WOENSDAG Aswoensdag, 19.00 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. In de viering wordt een askruisje uitgedeeld.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zondag 5 maart 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Na de viering koffie en thee in De Uitwijk.

* Misintenties. Intenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen, worden niet in de krant vermeld. Misintenties kosten 12 euro en die kan men in een gesloten envelop met de naam en de datum voor de intentie achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus doen.

* Bereikbaarheid contactgroep Sint-Theresiakerk. Pastor: Harry van den Tillaart, telefoon (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, telefoon 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51 en Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren zijn aanwezig om parochianen te woord te staan. Men kan daar dan ook misintenties opgeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

VRIJDAG 18.30 eucharistieviering bij de opening van carnaval. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. De muziek wordt verzorgd door blaaskapel De Knoestjes. Intenties voor John Luther; Grard en Drieka Pijnenburg- v. Gerven (verj).

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor overl. ouders Van de Ven- v. Gaalen; voor de parochie.

WOENSDAG Aswoensdag, 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met opleggen van het askruisje.

19.00 eucharistieviering met aswijding en opleggen van het askruisje. Intenties voor de parochie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Dien Verhagen; Harrie Geerts.

ZONDAG 09.30 carnavalsmis. Intenties voor Harald Kastelijn; fam. Schellekens-Rijken; fam. Kastelijn-de Laat; overl. fam. Schellekens-Steenbakkers; overl. ouders Vermeulen- v. Kuringen; Jos en Jan Schellekens; Janus Vermeulen en overige overl. fam.; Dré v. Nistelrooij (sterfdag); Harrie Geerts.

WOENSDAG Aswoensdag, 19.00 viering met aswijding en uitreiking van het askruisje. Aswoensdag is vasten- en onthoudingsdag.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door ds. T. van Andel uit Valkenswaard. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de vakantie. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Taizé-viering in

Boxtelse kerk

op 17 maart

In de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in Boxtel worden ook dit jaar twee Taizé-vieringen gehouden. De eerste viering is op vrijdag 17 maart.

Een interkerkelijke werkgroep die bestaat uit mensen die zich verbonden weten met de Heilig Hartparochie en de Protestantse Gemeente in Boxtel bereiden de diensten voor. ,,Aan het begin van het weekend, wellicht na een drukke week, zoeken we verstilling. We luisteren naar een Schriftlezing, mediteren, zingen en bidden. In stilte en alle eenvoud proberen we te komen tot de Bron en luisteren naar wat God ons te zeggen heeft", zo stellen de initiatiefnemers.

De Cantorij van de Protestantse Gemeente onder leiding van Dirk Struycken en pianist Ko Suurmond geeft muzikale ondersteuning. Iedereen, wel of niet kerkgebonden, is uitgenodigd om deel te nemen.

De tweede Taizé-viering wordt dit jaar gehouden op vrijdag 10 november. Na de viering kan men nog enige tijd in de kerk verblijven. Er is ook gelegenheid elkaar na afloop in De Schakel te ontmoeten onder het genot van koffie of thee.


YogaSter Boxtel

In de voormalige stoomwasserij De Smalle Stroom aan de Drossaard 3 opent de Boxtelse Petri Sterrenburg binnenkort yogastudio YogaSter waar verschillende vormen van yoga worden gegeven. Zondag 5 maart kunnen bezoekers tijdens een grootschalig openingsevenement kennismaken met YogaSter. Die dag worden in de ochtend en middag verschillende proeflessen gegeven. Tussen 16.00 en 18.00 uur is er een welkomst- en kennismakingsborrel. Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina van YogaSter of binnenkort via www.yoga-ster.nl.