CLUB VERWELKOMT EERSTE HEREN

HCB '92: 'Echte mannen spelen natuurlijk handbal'

Voor het eerst sinds jaren heeft de Boxtelse handbalclub HCB '92 weer enkele mannelijke spelers. Nog onvoldoende om een team te vormen, maar toch. Dit jaar maakt de handbalbond zich landelijk sterk om meer mannen, maar ook jongens, enthousiast te maken voor de sport. HCB '92 pakt deze handschoen graag op, stelt het bestuur.

Handbal is mondiaal een grote sport. In Europa, maar ook grote delen van Azië, Zuid-Amerika en zelfs Afrika wordt door heel veel mensen gehandbald. Vooral jongens en mannen beoefenen deze dynamische teamsport wereldwijd met veel plezier en passie. Nederland is één van de weinige landen waar aanzienlijk meer vrouwen dan mannen handbal spelen. Dit is historisch zo ontstaan en gegroeid. Mede dankzij de succesvolle nationale damesploeg is er een stijgende lijn ingezet.

ATLETISCHE ASPECTEN

Handbal leent zich ook erg goed voor jongens en mannen vanwege de atletische aspecten, de snelheid, intensiteit, veelzijdigheid en het fysieke contact. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft het initiatief genomen om de komende jaren een impuls te geven aan jongens- en herenhandbal in Nederland en Boxtelse handbalvereniging HCB '92 geeft hierin het goede voorbeeld. Na vele jaren van afwezigheid van jongens -en herenteams binnen de vereniging heeft het bestuur, in het jaar waarin de club het 25-jarig jubileum viert, besloten om te starten met mannenhandbal.

De eerste heren die er lucht van hebben gekregen dat er in Boxtel/Liempde weer mogelijkheden zijn om te handballen, hebben zich reeds aangemeld. Dat is echter nog niet voldoende om een team te vormen. Vandaar dat HCB '92 de media opzoekt zodat alle heren in de directe regio deze info te horen krijgen en degene die geïnteresseerd zijn zich kenbaar kunnen maken via e-mail: hcb92@handbal.nl.

'PIUS X' EN 'DE BRAKEN'

HCB '92 heeft geen eigen accommodatie en is afhankelijk van de beperkte ruimte in Boxtelse sporthallen. Toch heeft de vereniging bij Pius X in Liempde op de woensdagavond een vast tijdstip weten te bemachtigen. Van 20.30 tot 22.00 uur wordt er vanaf 8 maart aanstaande wekelijks getraind. Als de zomervakantie zich aandient, zal bekend zijn of het team dat is ontstaan kiest voor een midweekse competitie ofwel een reguliere in het weekend. Naast heren zijn jongens in alle leeftijden ook van harte welkom bij de club.

HCB '92 timmert de laatste jaren flink aan de weg. Vorig jaar is de handbalvereniging uitgebreid met een rolstoelteam. Rolstoelhandbal bestaat pas een paar jaar en HCB '92 is tot op heden nog de enige vereniging in Brabant die deze sport heeft omarmd. Het huidige team bestaat inmiddels uit zestien personen, valide en minder-valide in de mix. Door op woensdagavond met herenhandbal te starten wordt er, op vrijdag na, iedere dag gehandbald in Boxtel en Liempde. Maandag dames-recreanten, dinsdag rolstoelhandbal, woensdag heren, donderdag alle jeugd- en damesteams en op zaterdag en zondag worden er in competitieverband wedstrijden gespeeld. Overige info is te verkrijgen via de website of het e-mailadres van HCB '92.

Het NHV gaat in 2017 gericht en meetbaar aan de slag om meer jongens te werven en te behouden voor de handbalsport. Er wordt hierbij een specifieke focus gelegd op 11- tot en met 14-jarigen.