Deejay Youp van Loon werkt thuis al enkele weken aan het samenstellen van afspeellijsten voor disco Kek in de Kwekpoel. (Foto: Peter de Koning).
Deejay Youp van Loon werkt thuis al enkele weken aan het samenstellen van afspeellijsten voor disco Kek in de Kwekpoel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DJ YOUP VAN DISCO KEK IN DE KWEKPOEL:

'Altijd op zoek naar de allerleukste feestmuziek'

MARC CLEUTJENS

Youp van Loon (19) heeft iets met carnaval. Al op jonge leeftijd was hij steevast te vinden in de Kwekpoel. Acht jaar geleden alweer regeerde hij als jeugdprins over alle donseendjes van Eendengat. En nu staat hij als deejay van disco KEK voor het eerst ook in de avonduren op het podium.

Hoe lang ben je al deejay? ,,Ik ben vier jaar geleden voor het eerst aangeschoven bij KEK. Mijn ouders Pim en Marloes zijn al heel lang lid van De Knokkers en dan word je besmet met het carnavalsvirus. Ik heb me aangesloten bij de KEK-commissie, die de muziek verzorgt in de Kwekpoel."

Wat is KEK? ,,KEK staat voor Knokkers Entertainment Krew. Met alle deejays zorgen we ervoor dat kinderen een leuke middag en avond beleven in de Kwekpoel. Don en Nick Verbunt doen dat al jaren, dit jaar ga ik 's avonds meedraaien en hebben we nieuwkomer Jochem van den Broek erbij. Ook Eric van Asveldt draait regelmatig en samen bouwen we vier dagen een feestje."

Hoe bereid je je voor op je werk als deejay? ,,Ik ben al een paar weken bezig om de leukste carnavalsplaten te zoeken. Daarnaast houd ik erg van house en hardstyle, dus ook die muziek zet ik op mijn afspeellijsten. Alle muziek is digitaal en staat op onze computers en harddisks, we gebruiken geen cd's of vinyl."

Welke nummers gaan kinderen zeker horen in de Kwekpoel? ,,We maken onderscheid tussen het middag- en avondprogramma. 's Middags zijn het vooral carnavalsliedjes die kleinere kinderen en hun ouders leuk vinden. 's Avonds gaan we helemaal los met wat ruiger werk. House en hardstyle en natuurlijk de échte carnavalshits."

Noem eens een paar feestnummers? ,,Alles van Snollebollekes natuurlijk. Ik denk dat 'Springen nondeju' het vaakst gedraaid zal worden. Ook de Lawineboys doen het altijd goed met 'Sex met die kale'. Dit jaar zal ook het plaslied over Patricia Paay wel populair zijn, verwacht ik... En natuurlijk dansnummers van bijvoorbeeld Tiësto of Martin Garrix. Belangrijk is dat je als deejay aanvoelt hoe het publiek reageert op een liedje. Als een nummer niet aanslaat, zal ik het niet meer draaien."

OP DE FOTO: Deejay Youp van Loon werkt thuis al enkele weken aan het samenstellen van afspeellijsten voor disco Kek in de Kwekpoel. (Foto: Peter de Koning).