Handjes de lucht in tijdens een heerlijke carnavalsmiddag voor senioren. (Foto: Gerard Schalkx).
Handjes de lucht in tijdens een heerlijke carnavalsmiddag voor senioren. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

GESLAAGDE FEESTMIDDAG BIJ 'AGTERBLIJVERS' IN DE TIJBERZAAL

Senioren genieten volop van carnaval

LINDA VAN DE WIEL

Carnavalsvereniging De Agterblijvers organiseerde zondag alweer voor de vijfde keer het seniorencarnaval, een gezellige feestmiddag voor mensen vanaf 65 jaar.

Gerbrand Elissen, werkzaam bij partycentrum De Comsche Hoeve, had de middag samen met Bert Peijnenburg van De Agterblijvers georganiseerd. ,,Toen CV De Belhamels stopte als vereniging en daarmee ook met de organisatie van het seniorencarnaval, vonden we het belangrijk dat de carnavalsmiddag kon voortbestaan. Dat is gelukkig ook gebeurd, waardoor we weer een mooie middag neer kunnen zetten", vertelt Elissen.

Een mooie middag was het absoluut. De presentatie lag voor de tweede keer op rij in de kundige handen van Paul van de Sande, die als typetje Hannes voor veel lachsalvo's zorgde. Prins Peer de Twidde reikte namens Lionsclub Dommel en Aa een cheque ter waarde van 1.111,11 euro uit aan De Agterblijvers ten behoeve van het voortbestaan van de carnavalsmiddag. Voorts reikte de pretpotentaat van Eendengat de jaarmedaille uit aan Broer Heesakkers, die zich jarenlang als penningmeester inzette bij De Agterblijvers en The Ducktownband en hier wegens gezondheidsredenen mee stopt.

Prins Harry (Kappen), al jarenlang koldervorst van verpleeghuis Liduina, sponsorde De Agterblijvers zoals elk jaar met een 'grote pot kleingeld'. ,,Ik weet niet hoeveel geld er in de pot zit, ik tel dat nooit na", aldus Kappen.

Optredens waren er onder meer van CV Geen Drank Geen Klank met het Boxtelse carnavalslied 'Indegat, gij bent ut hillemoal' en tonprater Bartje die 'de boot inging' met 78 senioren aan boord tijdens een cruise van De Zonnebloem. Frans Bevers kreeg in de buutton als Ciske de Gemintewerker de lachers op zijn hand met perfect getimede grappen en The Ducktownband zorgde voor een polonaise met een tweetal swingende optredens. Hans van Breugel van Disco M'n Bruur droeg met Hollandse meezingers ook zijn steentje bij. ,,Het was weer een geslaagde middag", werd van verschillende kanten geconcludeerd.

FOTO BOVEN: Handjes de lucht in tijdens een heerlijke carnavalsmiddag voor senioren. (Foto: Gerard Schalkx).