Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up, Mara & Mark?

Er was vrijdagmiddag wel heel hoog bezoek bij groep 5/6 van basisschool De Spelelier. Niemand minder dan burgemeester Mark Buijs kwam luisteren naar de spreekbeurt van Mara Kanters (9).

Mara, hoe ben je bij het idee gekomen om je spreekbeurt over onze burgemeester te doen?

,,Dat idee komt van mama. Zij werkt op het gemeentehuis en weet veel over Boxtel. Ik heb mijn werkstuk daarom over Boxtel gedaan. Mama kwam ook op het idee om de burgemeester te interviewen. En de burgemeester wilde graag meewerken."

Burgemeester Buijs, hoe vond u het om door Mara geïnterviewd te worden?

,,Ik vond het ontzettend leuk om door Mara geïnterviewd te worden. We hadden een heel fijn gesprek en ze deed het heel erg goed. Ik heb daarom zelf gevraagd of ik naar haar spreekbeurt mocht komen luisteren. En daarom ben ik nu hier op school."

Mara, hoe is het om je spreekbeurt te doen, voor alle kinderen uit de klas én de burgemeester?

,,Ik vind het heel leuk dat de burgemeester speciaal voor mij naar school gekomen is. Het was ook zijn eigen idee. Ik was vooraf wel een beetje zenuwachtig, maar het is wel goed gegaan. Sommige dingen was ik vergeten, maar dat is niet erg. Ik kreeg vooral veel 'tops' van mijn klasgenoten. Veel kinderen vinden het onderwerp leuk en weten er ook nog niet veel van. En natuurlijk was het heel leuk dat we allemaal op de foto mochten met de ambtsketting van de burgemeester."

En burgemeester Buijs, wat vond u van de spreekbeurt van Mara?

,,Ik vind dat Mara het ontzettend goed heeft gedaan. Ze legde alles heel duidelijk uit en deed dat met heel veel zelfvertrouwen. Ik vind het heel knap dat ze dit durft. Ik ben ook trots op de andere kinderen in de klas, want zij hebben heel goed naar de spreekbeurt geluisterd."

Mara, tot slot, wat heb je geleerd over de burgemeester, wat je nog niet wist?

,,Dat er meer burgemeesters in zijn familie zitten. En dat hij is geboren in de Burgemeester Buijsstraat." (Foto: Peter de Koning).