Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

KEURMERK VOOR BEDRIJVENTERREIN

Veiligheid Ladonk/Vorst staat hoog op de agenda

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Cameratoezicht, organiseren van bijeenkomsten, aanpakken van de parkeerproblematiek en leegstand inventariseren: voor de komende jaren heeft de werkgroep KVO Ladonk een plan van aanpak met 38 maatregelen opgesteld om de veiligheid van bedrijventerrein Ladonk/Vorst te verbeteren. De werkgroep, waarin parkmanagement, ondernemers, de politie, brandweer en gemeente zijn vertegenwoordigd, ontving gistermiddag het Keurmerk Veilig Ondernemen: een waardering voor bedrijventerreinen.

Het plan van aanpak is opgesteld na een enquĂȘte onder ondernemers van het bedrijventerrein, enkele schouwrondes en inbreng van de verschillende partijen uit de werkgroep, laat eigenaar Jaap van Dongen van Van Dongen Technische Installaties weten. Samen met Geert van den Biggelaar, eigenaar van Installatietechniek Voermans, is hij namens de ondernemers van Ladonk/Vorst lid van de werkgroep. ,,We hebben simpele en haalbare doelen opgesteld. De komende jaren komt de werkgroep op vaste momenten bij elkaar en kijken we of maatregelen gerealiseerd zijn." Het veiligheidskeurmerk is geldig tot en met 2019. Daarna volgt een evaluatie en hercertificering.

Wethouder Eric van den Broek, die de certificaten uitdeelde aan de verschillende partijen, stelde dat de goede weg is ingeslagen. ,,Waar enkele jaren geleden de communicatie tussen de ondernemers van Ladonk/Vorst en de gemeente een stuk minder was, overheerst nu positiviteit. Dit keurmerk is een bezegeling op de samenwerking."

FOTO ONDER: Van links naar rechts: Peter van de Sande (gemeente Boxtel), Onno Keuker (Keurmerk Veilig Ondernemen), Piet Veuger (brandweer Brabant-Noord), politieagent Jack van Rijs, Angelien van der Zanden (Parkmanager SPIN Boxtel), Geert van den Biggelaar (eigenaar Installatietechniek Voermans), Jaap van Dongen (Van Dongen Technische Installaties) en wethouder Eric van den Broek. (Foto: Annelieke van der Linden).