Afbeelding
Foto: Henk van Weert

KERSTACTIE BRENGT 1.488,74 EURO OP VOOR KANKERONDERZOEK

Praktijkleerlingen BHC worden stil...

HENK VAN WEERT

Docent Stef Noordmeer stond er zelf een beetje versteld van. De gastlessen die specialistisch verpleegkundigen van Máxima Medisch Centrum uit Veldhoven gisterochtend verzorgden voor het praktijkonderwijs van het Baanderherencollege (BHC) resulteerden in muisstille klassen. De rust maakte plaats voor een uitbundig gejuich op het moment dat de opbrengst bekend werd van de kerstactie die in december werd gehouden: 1.488,74 euro.

Voor het eerst hield het praktijkonderwijs een kerstactie los van de vmbo-afdeling van het BHC. ,,Op die manier wilden we meer betrokkenheid van de leerlingen creëren en daarin zijn we prima geslaagd", vertelde Noordmeer, die samen met enkele andere docenten de kar van de kerstactie trok. De leerlingen kozen zelf het doel waarvoor zij geld inzamelden: Team KING, een afkorting die staat voor Kanker in Gezinnen, van het Veldhovense ziekenhuis. ,,En ze maakten ook de spulletjes die tijdens de kerstmarkt werden verkocht. Leuke kerstspulletjes, maar ook smakelijke appelflappen en andere lekkernijen."

De opbrengst verraste de scholieren én hun docenten. Jan Matheeuwsen van Team KING, die de cheque in ontvangst nam van Noordmeer, was al even verguld. ,,Dit geld gebruiken we voor verpleegkundig onderzoek in de hoop dat we over tien tot twintig jaar kunnen zeggen dat kanker een beheersbare ziekte is."