Afbeelding
Foto: MJ

Wijkagenda

MAGERE JOSJES
Als het goed is gaan ze dit jaar nog in de wijk komen, kleurrijke Magere Josjes. Palen zoals je vaak bij lagere scholen ziet staan, sommige met een inktvisje of een handje erop, om automobilisten er op te wijzen dat er kinderen de straat kunnen oversteken. Maar in Selissenwal komen kleurrijke Magere Josjes met een haantje erop. Ze komen op plekken waar zowel kinderen als ouderen de straat oversteken en willen zo weggebruikers er op wijzen dat ze op moeten letten, en jongeren en ouderen aangeven dat dit een plek is waar ze over kunnen steken en een onderdeel zijn van een route van en naar de winkels en de school. De route gaat dan ook aangepakt worden, het is in ieder geval de bedoeling dat de stoepen goed begaanbaar worden, dat in ieder geval de tegels vlak liggen zodat je niet valt over de losliggende en scheve tegels. Automobilisten moeten hun auto's dan niet op de stoep parkeren, zeker voor mensen met een rollator of rolstoel zijn dat nogal obstakels.
SAMEN
Samen koffie drinken, samen borrelen, samen zingen en zelfs samen eten. Dat kan allemaal, iedere dinsdagmorgen is er vanaf 10.00 uur een koffieochtend in De Walnoot, vrijdag 17 februari is er sociaal café en op carnavalsdinsdag 28 februari is er een gezamenlijke zangmiddag . En om samen te eten: hou de posters of de krant in de gaten, daar komt te staan wanneer er weer een avondje gezamenlijk gegeten kan worden in De Walnoot.
NL DOET
Zaterdag 11 maart van 09.00 tot 16.00 uur doet de Geitenwei mee aan de Nationale Klusdag van NL Doet, gesubsidieerd door het Oranje Fonds. Een klus is het leeg en schoonmaken van de vijver en hem dan weer vullen, het uitmesten van alle stallen en het opruimen van de schuurtjes en reparaties verrichten. Wil je helpen graag, de vrijwilligers van de Geitenwei zorgen voor klusmateriaal, maar ook voor drinken en een lunch. Zorg zelf voor kleding die vies mag worden en tegen een stootje kan. Wil je wel klussen, maar niet op de Geitenwei, kijk dan op nldoet.nl; daar staan nog veel meer klussen, zowel op vrijdag als op zaterdag.