John Brusselers, exploitant van De Langspier, is gestart met het bouwen van één van de hindernissen die is opgenomen in de Obstacle Run. (Foto: Peter de Koning).
John Brusselers, exploitant van De Langspier, is gestart met het bouwen van één van de hindernissen die is opgenomen in de Obstacle Run. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Hangen aan gloednieuwe monkeybars bij Langspier

Recreatieplas De Langspier vormt op Tweede Paasdag het decor voor de Obstacle Run 040FIT!: het evenement waarbij deelnemers hardlopen afwisselen met obstakels. De voorbereidingen voor de sportieve activiteit zijn volle gang. Zo zet John Brusselers, exploitant van De Langspier, de komende weken samen met vrijwilligers eigenhandig enkele obstakels in elkaar...

Van de 'monkeybars', een horizontale ladder op hoogte die eindigt in een klimnet, zijn de eerste inmiddels contouren te zien bij De Langspier. ,,Mensen kunnen aan


De Kleine Aarde

De zeven partijen die samen 't Collectief vormen, zetten vorige week een handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van De Kleine Aarde. Mensen die vragen hebben of aanvullende informatie willen over de plannen, zijn vrijdag 17 februari tussen 16.00 en 19.00 uur welkom tijdens het inloopmoment in het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde aan het Klaverblad.


dit klimrek hangen en moeten zich als een slingerend aapje voortbewegen", legt Brusselers uit. Tijdens de Obstacle Run 040FIT! wordt op Tweede Paasdag een aantal verplaatsbare hindernissen neergezet. Daarnaast komen er de enkele vaste toestellen bij de recreatieplas te staan. ,,Die zijn niet alleen bedoeld voor het evenement op Tweede Paasdag, maar ook voor familie- of vriendenuitjes", legt Brusselers uit. ,,Mensen kunnen een arrangement boeken met een sportieve activiteit en een hapje en drankje na afloop. Daar leent deze locatie zich prima voor."

Op Tweede Paasdag, maandag 17 april, wordt een ronde van 3,5 kilometer uitgezet bij De Langspier. Om 09.45 uur starten deelnemers voor één of twee ronden. Wie om 12.30 uur start, kan ook een derde ronde lopen. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.040fit.nl/obstacle-run. Tot en met 16 februari bedragen de kosten 22,50 euro. Hierna betalen deelnemers 30 euro per persoon.

Leden van 040FIT! mogen voor 15 euro per persoon deelnemen. Dat geldt ook voor leden van stichting Brabants Centrum. Zij kunnen een kortingsbon afhalen bij het kantoor van Brabants Centrum aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel.