BESTE SINGER-SONGWRITER GEZOCHT

Acht liedjesschrijvers strijden in Podium Boxtel

Podium Boxtel gaat op zoek naar de beste singer-songwriter van Noord-Brabant. Tijdens een liveshow op zaterdag 13 mei wordt de meest veelbelovende muzikant gekozen. Beginnende liedjesschrijvers mogen een gooi doen naar de titel, maar ook singer-songwriters die al een tijdje meedraaien in de muziekwereld kunnen zich aanmelden.

De afgelopen jaren groeit de aandacht voor muziek van singer-songwriters. Zij schrijven en zingen hun eigen liedjes en begeleiden zichzelf daarbij op bijvoorbeeld gitaar of piano. De zoektocht naar de beste singer-songwriter van Nederland in het gelijknamige tv-programma van BNN is dan ook mateloos populair.

Podium Boxtel zoekt naar de beste liedjesschrijver van Noord-Brabant. Die kunnen zichzelf sinds vandaag aanmelden met filmpjes of audiofragmenten bij organisator Arjan Terlouw uit Liempde. ,,Samen met Podium Boxtel wil ik talent een kans bieden. Het genre is steeds populairder en leent zich goed voor jonge muzikanten die zich op hun zolderkamer ontwikkelen. Daar ontstaan vaak de mooiste dingen, maar de meesten hebben vervolgens geen podium om van zich te laten horen." Daar wil de Liempdenaar verandering in brengen. ,,In Boxtel en omstreken is veel talent. Daar gaan we nu naar op zoek. Mensen met eigen materiaal en weinig podiumervaring zijn natuurlijk welkom, maar we beperken ons niet tot jong talent. Ook muzikanten die al een tijdje meedraaien, maar moeite hebben publiek te vinden mogen meedoen."

De winnaar van De Beste Singer-songwriter van Noord-Brabant mag muziek opnemen in een bekende studio en wint een plek in de PodiumTopper-show van Podium Boxtel in 2018.

Aanmelden als muzikant kan via e-mail: ssmpromotion@gmail.com. Kaarten voor het concert zijn te koop via www.podiumboxtel.nl.