Keira Kreijveld bezet de hoogste trede van het erepodium in Rijen. De Liempdse veroverde in haar klasse een gouden medaille. (Foto: Judoclub Liempde).
Keira Kreijveld bezet de hoogste trede van het erepodium in Rijen. De Liempdse veroverde in haar klasse een gouden medaille. (Foto: Judoclub Liempde). Foto: Judoclub Liempde

JUDOCLUB LIEMPDE SUCCESVOL OP SPROKKELTOERNOOI

Keira Kreijveld verovert judotitel in Rijen

De Liempdse judoka Keira Kreijveld heeft zondag tijdens het Sprokkeltoernooi in Rijen een gouden medaille gewonnen. Keira won haar partijen op indrukwekkende manier; haar twee laatste tegenstanders werden binnen een minuut met de houdgreep gevloerd.

Judoclub Liempde was met vier judoka's vertegenwoordigd in Rijen. Keira maakte het meeste indruk; ze kwam uit in de leeftijdsklasse tot 12 jaar waarin judoka's meedoen tot 44 kilogram. In deze poule moest ze het opnemen tegen vier andere leeftijdsgenoten.

Keira begon voortvarend en scoorde snel een wazari. Ze kreeg nadien een straf tegen vanwege afhouden. Even later gooide ze haar tegenstander half op de rug en nam ze haar in de houdgreep waarmee de eerste overwinning voor de Liempdse binnen was.

Keira's tweede wedstrijd was meteen een stuk moeilijker. Haar opponent bleef maar aanvallen inzetten waardoor ze niet goed in haar spel kwam en zelfs een straf kreeg opgelegd. Na deze straf bleef ze proberen iets vast te pakken wat uiteindelijk lukte. De Liempdse gooide haar tegenstander op de zij en scoorde een wazari waarmee de tweede winstpartij werd geboekt.

In de derde en vierde wedstrijd had Keira weinig tijd nodig om de winst te pakken. Binnen een minuut werden beide tegenstanders op de grond geworpen en konden ze dankzij de houdgreep geen kant meer op. Na deze twee zeges kon Keira trots de gouden medaille in ontvangst nemen.

HARD OP DE RUG

Xavi van Weert kwam als tweede in actie namens Judoclub Liempde. Hij kwam uit in een poule met liefst 34 judoka's in de categorie tot 15 jaar. Met 11 jaar was hij veruit de jongste deelnemer in deze categorie tot 38 kilogram. In de openingswedstrijd nam Xavi het op tegen de latere kampioen, die een stuk zwaarder was. Deze wedstrijd verloor hij met zijn eigen specialiteit (ko-ushi-makekomi) die de tegenstander een stuk beter beheerste. De jonge Liempdenaar werd hard op de rug gegooid.

De tweede wedstrijd verliep beter voor Xavi die zijn specilaiteit nu wél in zijn eigen voordeel kon benutten. Hij gooide zijn tegenstander hard op de rug wat hem een ippon en daarmee de winst opleverde. In de derde partij moest Xavi buigen voor zijn tegenstander, die hem op fraaie wijze met een ipon-seo-nage op twee knieën dwong. Na deze nederlaag was de Liempdenaar uitgeschakeld.

VERWURGING

Collin van Rooij en Roy Kemps kwamen eveneens in actie in Rijen. Collin kwam uit in een poule met zestien judoka's en verloor de eerste partij mede doordat hij na een week ziekte nog niet optimaal in conditie was. Hij verloor met drie tegen vier wazari's. Ook in de tweede partij delfde Collin het onderspit.

Roy werd ingedeeld in een poule met acht leeftijdsgenoten. Hij was behoorlijk nerveus omdat hij voor het eerst op zo'n groot toernooi in actie kwam. Toch ging hij met een goed gevoel de mat op, ook al trof hij het niet omdat hij de latere kampioen moest bestrijden. Die liet er geen gras over groeien en liet zien over een uitstekende techniek te beschikken. Roy kreeg zijn jas nog niet eens te pakken of lag al op de grond in een verwurging. Ook de tweede partij was van korte duur voor de Liempdenaar. Met een tai-o-toshi lag Roy binnen enkele tellen op de rug.


Bumperballen
tijdens carnaval
in Ploegersland

Middelbare scholieren zijn op carnavalsmaandag 27 februari welkom in het Liempdse Concordiapark. Daar wordt het evenement Bumperball gehouden.

Jongeren kunnen van 13.30 tot 17.00 uur in een grote opblaasbal kruipen en door het Concordiapark 'bumperen'. Zij kunnen zich met een team (vier personen) opgeven voor de activiteit. Wie zich individueel aanmeldt, wordt ingedeeld in een ploeg. Inschrijven kan vanaf heden via e-mail: bumperballliempde@gmail.com. Deelname kost vijf euro per persoon inclusief één consumptie.