WYBA WIJCHEN FLINK ONDERUIT IN DE BRAKEN

Riante zege voor basketballers JRC

De basketballers van JRC hebben vrijdagavond in sportcomplex De Braken een ruime overwinning geboekt op Wyba uit Wijchen. Na een eerdere verliesbeurt tegen de Gelderse formatie en een oorwassing van de concurrentie in Vught, was JRC gebrand op een succes. Dat kwam er: 83-56.

Coach Miquel Oliviera kon beschikken over de volledige selectie van elf spelers. Het eerste kwart begonnen beide teams sterk aan de wedstrijd, met name aanvallend werd eenvoudig gescoord. Onder leiding van Jaap van Loon en Floris de Jongh werden de meeste punten genoteerd. De Boxtelse verdediging stond echter iets minder sterk. JRC verloor daardoor het eerste kwart met 19-22.

In het tweede kwart werd de defensie versterkt onder leiding van Kai Elissen en Jelle Jorritsma. JRC trok ditmaal aan het langste eind en zegevierde met 20-11. Ruststand: 39-35.

Afbreken: FAC Hypotheken        23.25

het derde kwart sterk te beginnen, lukte dat in deze wedstrijd zeker wel. Coach Oliviera gaf een motiverende speech gegeven die resulteerde in een 28-10 eindstand in het derde kwart. De Jongh ging vlot door met scoren; Jorritsma blokte enkele schoten en Ian Rooth plukte alle aanvallende rebounds weg. In deze periode besliste JRC de wedstrijd en werd het laatste kwart een formaliteit.

STERKE STEALS

In de slotfase onderscheidde Jur van Bussel zich door enkele sterke 'steals' te pakken. Het lijkt er steeds meer op dat Van Bussel zijn oude vorm en fitheid terug begint te krijgen en weer op eerste-divisieniveau acteert. Eindstand: 83-56.

Na een 'break' van twee weken wacht JRC de ontmoeting in eigen huis tegen aartsrivaal Den Dungk uit Den Dungen. Het duel wordt 5 maart om 17.00 uur gespeeld in De Braken.

Scores JRC: Floris de Jongh 29 punten, Jaap van Loon 18 punten, Ian Rooth 9 punten, Jelle Jorritsma 9 punten.

FOTO BOVEN: Freek Clercx in de aanval voor JRC. De Boxtelse basketballers wonnen vrijdag thuis afgetekend van Wyba uit Wijchen. (Foto: Hans Verberk).