Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WINTER LEVERDE GEEN VERTRAGING OP

Oplevering woningen Essche Akker in de lente

Reuvers Bouw en Ontwikkeling is begin september gestart met project Essche Akker: de bouw van achttien woningen aan Het Kruys. De winter heeft geen roet in het eten gegooid, laat Ron Beerens van Reuvers weten. ,,We lopen keurig op schema. De woningen worden in maart of april opgeleverd."

Vijf jaar na de oplevering van 44 starterswoningen in en bij voormalig klooster


Open avond op

Kempenhorst

College Oirschot

Tijdens de onlangs gehouden open dag op het Kempenhorst College hebben bezoekers op allerlei manieren informatie gekregen over het onderwijs en de ondersteuning op de Oirschotse vmbo-school. Speciaal voor ouders en leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool organiseert de school woensdag 22 februari nog een extra informatieavond.

In aanvulling op de open dag wordt tijdens deze avond specifieke informatie gegeven over het eerste schooljaar. Tijdens de informatieve bijeenkomst voor ouders kunnen de leerlingen een aantal minilessen volgen. De informatieavond start om 19.30 uur op het Kempenhorst College aan de Eikenbussel 1 in Oirschot. Kijk voor meer informatie op www.kempenhorst.nl.


Sancta Monica aan de Gestelseweg is in Esch ging vorig jaar een nieuw grootschalig woningbouwproject van start. Wethouder Johan van den Brand van de gemeente Haaren legde begin oktober, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners,de eerste steen. ,,Het maakt niet uit wie ik spreek in Esch: iedereen heeft het over wonen. Dat onderstreept maar weer hoe belangrijk het is dat er gebouwd wordt in een dorp", zei hij eerder in deze krant. De achttien huizen waren, al voordat de bouw startte, allemaal verkocht.

INFRASTRUCTUUR

Inmiddels wordt gestaag naar de oplevering toe gewerkt. ,,We konden in de winter goed doorwerken, omdat de daken al dicht waren", legt Beerens uit. Na de oplevering gaat de gemeente Haaren aan de slag met de inrichting van de infrastructuur aan Het Kruys, dat voorheen een braakliggend terrein was. ,,Momenteel ligt er een noodweg, die verdwijnt. Ook wordt er groen aangeplant. Het is de bedoeling dat de nieuwe bewoners voor de bouwvak al kunnen genieten van een volledig ingericht gebied", aldus Beerens.

De gemeente Haaren schreef in 2013 een prijsvraag uit voor het perceel Venakkers IV. Reuvers Bouw en Ontwikkeling, dat eerder al het perceel Reigerskant aankocht, kwam als winnaar uit de bus. Het oorspronkelijke plan was om 24 woningen te bouwen, uiteindelijk is dit gewijzigd in achttien levensloopbestendige huizen. Het speelveld op het terrein blijft ongewijzigd, waardoor bouwdorp Jesch komende zomer gewoon kan plaatsvinden. (Foto: Peter de Koning).