Met carnaval is niets te dol. Liggend muziek maken? De trompettisten van De Aggemarvanhuisaf Band draaien er hun hand niet voor om. (Foto: Daisy Renders).
Met carnaval is niets te dol. Liggend muziek maken? De trompettisten van De Aggemarvanhuisaf Band draaien er hun hand niet voor om. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

Dweilorkesten zorgen voor veel deining onder de Waggelaars

Drie Boxtelse dweilorkesten zorgden er zondagmiddag voor dat bezoekers van het Karnavals Kriebels Konsert uitbundig besmet raakten met het leutvirus. Samen met de leden van De Aggemarvanhuisaf Band speelden de muzikanten van The Ducktownband en De Volle Bloas de longen als het ware uit hun lijf in grand café Rembrandt. Voor de oprechte Waggelaars was het al snel duidelijk: de pretpolonaise in Eendengat loopt tijdens de laatste vier dagen van februari geen gevaar...

In het bijzijn van prins Peer de Twidde en zijn gevolg groeide de veertigste editie van het KKKonsert uit tot een gezellige happening. De muzikanten van de drie carnavalsorkesten lieten horen veel zin te hebben in de leutvierdaagse. De sfeer werd nog extra verhoogd door de vocale inbreng van de carnavalsclubs Geen Drank Geen Klank en De Natneuzen die tijdens het laatste Kwekdeuntjesfist (op d'n elfde van d'n elfde) respectievelijk de Eendison en de kolderprijs in de wacht sleepten. Beide liedjes werden instrumentaal begeleid door De Aggemarvanhuisaf Band, die tijdens de carnavalsdagen hoofdzakelijk in zaal Rembrandt speelt. Onder meer tijdens het altijd drukbezochte Waggelpodium (zaterdagavond 25 februari) en het Politiek Kaffee (maandagmiddag 27 februari).

Dat The Ducktownband de twee voorgaande avonden volop actief was in de orkestbak van de Waggelrevue, deed geen afbreuk aan de inbreng van deze muzikanten. Integendeel, ze zorgden voor een enthousiast optreden waarbij niemand stil kon blijven staan. Datzelfde gold overigens voor De Volle Bloas, die zich onder meer voorbereidt op optredens tijdens de evenementen Zaaltje 1900 (zaterdagavond 25 februari in café D'n Boer) en Waggelbocht (zondagmiddag 26 februari, hoek Stationsstraat/Breukelsestraat).

PETAZZIE!

De drie dweilorkesten zijn, samen met nog bijna twintig muziekkapellen, ook te beluisteren op de laatste carnavalsdag, als in Eendengat het muziekfestival Petazzie! van stapel loopt. Naast twee podia in Rembrandt en de bühne in zaal De Comsche Hoeve hebben de organisatoren deze keer gekozen voor een vierde locatie waar tussen 14.00 en 20.00 uur muziek wordt vertolkt: escaperoom Exit! (Fellenoord).