HCB' 92-speelster Inge van Drunen blokkeert een tegenstander. De Boxtelse handbalsters speelden zondag in De Braken tegen Achilles '95 uit Veldhoven en verloren het duel met 9-13. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

NEDERLAAG VOOR BOXTELSE PLOEG TEGEN VELDHOVEN: 9-13

Handbalsters HCB '92 te laat op stoom

De handbalsters van de vereniging HCB '92 namen het zondag in eigen huis op tegen Achilles '95 uit Veldhoven. Het vorige duel eindigde in remise, ditmaal was de tegenstander te sterk voor de handbalvrouwen uit Boxtel: 9-13.

HCB '92 startte met verschillende invalsters. Na de warming-up werd duidelijk dat coach Martin van Nunen twee handbalsters moest missen, zij waren te ziek om mee te doen. Hierdoor halveerde het aantal wisselspeelsters al aan het begin van de wedstrijd. De overige teamleden gingen er dan ook met extra motivatie tegenaan.

De openingstreffer nam Nonja van de Langenberg voor haar rekening, die vanuit haar vertrouwde hoek de bal met een stuit het doel in kreeg. Achilles '95 antwoordde hier vlot op met een goal vanuit de hoek en een benutte penalty. De stand ging gelijk op en Annemarie Sens en jeugdspeelster Gitte Vanhout wisten allebei een doelpoging te verzilveren. Achilles '95 kreeg echter de smaak te pakken en door middel van treffers vanuit scherpe afstandsschoten en door gevaarlijke hoekspeelsters wist de tegenstander flink uit te lopen naar 3-9. Aan het einde van de eerste helft wist Inge van Drunen nog tweemaal te scoren, waardoor de Boxtelse handbalvrouwen de rust ingingen met een 5-11 achterstand.

De tweede helft had een totaal ander karakter. HCB '92 werd door beide coaches flink toegesproken in de rust, waardoor de ploeg weer op scherp gezet werd. Het eerste doelpunt was in het voordeel van de gasten, maar door middel van een mooi afgeronde wissel gaf Sens op gepaste wijze antwoord. De verdediging van HCB '92 stond de rest van de tweede helft als een huis. De speelsters van Achilles '95 hadden grote moeite om de verdedigingslinie van HCB '92 te doorbreken. Hierdoor kwam de Boxtelse ploeg door middel van treffers van Vanhout en Van de Langenberg steeds dichterbij: 9-12. HCB '92 miste echter de scherpte in de aanval, waardoor een sterke verdediging niet voldoende was de tegenstander nog in te halen.