Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TAFELTENNISSERS BEDWINGEN TITELFAVORIET

Taverbo houdt Avanti op gelijkspel

Al met al gaf een puntendeling de krachtsverhoudingen goed weer. Aan het feit dat vele games slechts met minimaal verschil beslist werden, was te zien dat de spelers van beide verenigingen bijzonder aan elkaar gewaagd waren. Dit geldt overigens eveneens voor de competitie in het algemeen.

Na twee wedstrijden staan alle clubs nog erg dichtbij elkaar. Taverbo staat met tien punten voorlopig op een keurige derde plaats, maar de onderste drie teams staan allen slechts op een punt achterstand. Een van hen is zaterdag 18 februari de tegenstander. De Boxtelaren reizen dan af naar Zoetermeer voor een duel met bijna-naamgenoot Taverzo.

MAXIMALE SCORE

Zaterdag stond er voor alle jeugdteams van tafeltennisvereniging Taverbo een uitwedstrijd op het programma. Het eerste jeugdteam vertrok met gemengde gevoelens naar Stiphout. Afgelopen seizoen verloren ze van dit team namelijk met de maximale score. Sjoerd van Heerebeek en Dani de Rooij maakten meteen duidelijk dat ze deze keer voor de winst kwamen en pakten vlot de eerste punten.

Lars de Laat had daarentegen moeite om in het wedstrijdritme te komen en het lukte hem dan ook niet om de derde partij in winst om te zetten. Daarna kwamen de jongens goed op stoom en namen ze een voorsprong naar 1-6. Het laatste stuk van de wedstrijd verliep echter moeizaam. Het lukte alleen Sjoerd om nog een punt toe te voegen waardoor de einduitslag 3-7 werd. Hierdoor staat Taverbo op de tweede plaats in het klassement, drie punten achter Never Despair.

Winst was er ook voor het tweede jeugdteam. Nienke Strik en Lars Strik wisten in 's-Hertogenbosch bij Never Despair


Voorjaarseditie

Start to Run

bij AV Marvel

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel organiseert vanaf zaterdag 25 februari Start to Run: een zeven weken durende beginnerscursus. Na afloop zijn deelnemers in staat drie kilometer achter elkaar hard te lopen.

De locatie van de trainingen, die iedere zaterdag van 09.30 tot 11.00 uur duren, is de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker. Iedere zaterdag bestaat het programma uit een klein stukje theorie en een groot praktijkgedeelte. Ook mogelijke vervolgtrainingen bij Marvel komen aan bod. Aanmelden voor Start to Run is mogelijk via de website www.yakultstarttorun.nl. De kosten bedragen 49,50 euro, inclusief loopshirt en verzekering. Een fysiotherapeut, sportarts en schoendeskundige brengen deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende loper.

Mensen die al ervaring hebben met lopen, kunnen aansluiten bij één van de loopgroepen van Marvel. Aanmelden is mogelijk via e-mail: ledenadministratie@avmarvel.nl.

al hun partijen te winnen. Rick van der Schoot was tweemaal succesvol. Doordat ze ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel wisten te nemen, staat dit team met dertien punten uit twee wedstrijden eveneens op een tweede plaats in het klassement, vijf punten achter Flash uit Eindhoven, dat in deze fase van de competitie al een opvallende voorsprong heeft genomen.

Uitslagen afgelopen weekend

Stiphout 3 – Taverbo/Sabo 13-7

Never Despair 2 – Taverbo/Sabo 21-9

Die Meede 1 – Taverbo/Sabo 36-4

Unicum 2 – Taverbo/Sabo 45-5

FOTO BOVEN: Beeld van het duel tussen Taverbo en Avanti. Namens taverbo staan in het dubbelspel Michel Sperling en Marlotte Staps aan de tafeltennistafel. (Foto: Hans Verberk).


Vijftien leden

TS Dekker

in WK-selectie

TAEKWONDO

Vijftien leden van de Boxtelse taekwondoschool Dekker zijn geselecteerd om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Barneveld. Het toernooi om de Worldcup 2017 vindt tussen 25 september en 1 oktober plaats in de Gelderse plaats Barneveld.

Vier dangraadhouders zijn geselecteerd voor het toernooi: Atmane Qoubbane, Jolijn van Eijsden, Kayleigh Belemans en Lizzy van Wanrooij. Ook kubgraadhouders Max van Brunschot, Dinand Verhoeven, Areeb Abbas Ashraf, Linda Beekmans, Tillia Marouche en Bryan Marien, Jenthe Herbers, Loubna Driouch, Lucas Punt, Nabil Qoubbane en Corné Beekmans komen in Barneveld in actie.

Aäron Dekker, Jolijn van Eijsden, Kevin van Weert, Atmane Qoubbane en sabum Ad Dekker vormen de trainers en coaches van de selectie.

FOTO ONDER: De leden, trainers en coaches die tussen 25 september en 1 oktober naar de WK/Worldcup 2017 in Barneveld gaan. Op de foto ontbreken Kevin van Weert, Lizzy van Wanrooij en Jenthe Herbers. (Foto: Taekwondoschool Dekker).

Afbeelding