Afbeelding
Foto: L'Union Liempde

TEAMS NAAR LANDELIJKE TITELSTRIJD

Tweemaal gouden plak voor schutters L'Union Liempde

De handboogschutters van L'Union Liempde hebben een prima gervolg gegeven aan de succesvol verlopen individuele kampioenschappen. Tijdens de indoor titelstrijd voor teams plaatsen het eerste compoundteam en het eerste recurveteam zich voor de nationale bondskampioenschappen.

Het eerste compoundteam van L'Union, dat bestaat uit Eef Quinten, Bert van de Wiel en Erik van der Velden, kwalificeerde zich na een voorronde van zestig pijlen ruim als eerste voor de finale. In de halve eindstrijd trad L'Union aan tegen VZOD 3 uit Zeelst. Daarin werd het de Liempdenaren in de eerste serie makkelijk gemaakt door een misser van VZOD. L'Union profiteerde hier dankbaar van en won ruim: 220-206.

In de finale wachtte De Vriendenkring 1 uit Schaijk, de nummer drie van de voorronde die een hoge score had geboekt. Een zware kluif wachtte L'Union dat na de eerste doorgang al leek te sneuvelen. De Schaijkse profiteerde echter niet en bood L'Union in de tweede serie de kans om zich te herpakken. Na een topserie waar De Vriendenkring geen antwoord op had, kwamen de ploeg uit Liempde op een kleine voorsprong. In de afsluitende serie hielden de schutters van L'Union het hoofd koel en gaven ze hun tegenstanders geen kans meer om nog langszij te komen. Met 221-216 werd het kampioenschap binnengehaald.

Het tweede compoundteam van L'Union bezette de zesde en tevens laatste plaats.

SHOOT-OFF

In Drunen plaatste het recurveteam van L'Union, dat gevormd wordt door Johan Holsken, Youssef el Kourdi, Peter de Kroon en Wilma Holsken, zich als tweede voor de finales. Hierin trof het VZOD 2 uit Volkel, dat eenvoudig met 1-5 opzij werd gezet. In de finale tegen Constantia 3 uit Drunen leken de Liempdenaren het kampioenschap eenvoudig binnen te halen door een 4-0 voorsprong in sets te nemen. De spanning sloeg toen echter toe en na twee zenuwslopende sets kon Constantia gelijk komen tot 4-4. Een shoot-off moest het duel beslissen. Hierin hervond L'Union zich tijdig; met een uitstekende score van 29-23 werd het kampioenschap gevierd.

FOTO LINKS: Het eerste compoundteam van L'Union: Rien van der Velden, Eef Quinten, Erik van der Velden en Bert van de Wiel. (Foto: L'Union Liempde).