Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

LIEMPDS TERREIN OVER ENKELE MAANDEN VOLLEDIG KLAAR

Nu bovengronds aan de slag op D'n Tip

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Aannemingsbedrijf Jan van den Boomen rondde eind vorig jaar de realisatie van een rioolwaterbergingskelder af op D'n Tip in Liempde. Nu is het tijd voor de inrichting van het terrein. Het Gemondse bedrijf Vogels Groenvoorziening nam het groenwerk voor haar rekening, terwijl vrijwilligers uit Liempde wekelijks bij elkaar komen om toestellen voor de natuurspeelplaats te bouwen. Van Liempds hout, uiteraard...

Plantvakken, wandelpaden met grind, een cementen buis: de contouren van het vernieuwde evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg in Liempde zijn inmiddels duidelijk te zien. Vogels Groenvoorziening heeft de haag rondom het terrein, die deels was weggehaald vanwege de werkzaamheden, weer vernieuwd en enkele knotwilgen, vlinderstruiken en heesters geplant. Ook is het grootste gedeelte van D'n Tip, dat bedoeld is voor evenementen, ingezaaid met graszaad.

VORST

Voor de jeugd komen enkele speeltoestellen op het terrein. ,,Voorbeelden zijn boomschijven, stappalen en stelten", aldus Mart van Dulmen, voorzitter van de projectgroep Liemt in Uitvoering van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Vrijwilligers werken bijna wekelijks aan de speelvoorzieningen. ,,Al konden we vanwege de vorst enkele weken op rij niet vooruit", zegt Van Dulmen. ,,Hopelijk verandert dat de komende tijd." De projectleider geeft aan dat het project 'volledig Liempds' is. ,,We hebben zelfs lokaal eikenhout voor de toestellen, afkomstig van landgoed Velder."

Van Dulmen verwacht dat de werkzaamheden over enkele maanden gereed zijn. Naast de speeltoestellen worden ook oplaadpalen voor auto's en fietsen, bankjes, een infopaneel en drinkwaterpunt. ,,Uiteraard wordt D'n Tip tegen die tijd op feestelijke wijze heropend."

FOTO LINKS: Het wordt steeds duidelijker hoe het vernieuwde evenemententerrein D'n Tip er uit komt te zien. De wandelpaden liggen er al, evenals de betonnen kruipbuis en het witte zand waar speelvoorzieningen komen. Het terrein aan de Barrierweg is over enkele maanden volledig klaar. (Foto: Albert Stolwijk).


Vijf springkussens

op jaarmarkt in

hartje Gemonde

Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni wordt in het dorpshart van Gemonde een grote jaarmarkt gehouden. Nieuw is de opstelling van vijf springkussens aan de Akkerstraat en een optreden van volkszanger Kapalone.

De traditionele jaarmarkt en braderie lokt jaarlijkse vele honderden bezoekers naar Gemonde, die er snuffelen langs ongeveer tweehonderd kramen. De variatie in het aanbod is groot. De organisatie is in handen van voetbalvereniging Irene, die een aantal extra activiteiten houdt waaraan zowel volwassenen als kinderen aan mee kunnen doen.

Kraamhouders die zich nu al wil aanmelden en een stand willen huren, kunnen een e-mail sturen naar de organisatie: jaarmarktgemonde@gmail.com. Men krijgt dan de reglementen en een inschrijfformulier toegestuurd. De kraamhuur bedraagt 25 euro inclusief 5 euro borg. De verkoop van drank en etenswaren is niet toegestaan.