Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

CROWDFUNDING VOOR HAARENAAR NA ONGEVAL IN BOXTEL

Help Martijn na aanrijding met trein

MARC CLEUTJENS

Martijn uit Haaren kreeg vorige week de schrik van zijn leven. Op een spoorwegovergang in Boxtel kreeg zijn auto een klapband,. Het voertuig kon niet op tijd van de spoorbaan gehaald worden en werd door een aanstormende goederentrein te pletter gereden. Martijn kwam met de schrik vrij, maar krijgt geen geld van de verzekering. Vrienden zijn gestart met een crowdfundingsactie…

Martijn studeert in Eindhoven en pendelt elke dag met de auto tussen zijn woonplaats Haaren en zijn school. Dinsdagmiddag ging het mis toen zijn auto door de klapband stilviel op de overweg en niet meer weggehaald kon worden. Omstanders boden hulp en gebruikten zelfs een sleepkabel, maar dat wilde niet baten. Toen de goederentrein eraan kwam, verliet iedereen de spoorbaan en moest Martijn lijdzaam toezien hoe zijn auto aan gruzelementen werd gereden.

Tamelijk nuchter deed hij nadien zijn verhaal in verschillende media. Daags na de aanrijding ging hij met een cameraploeg van Omroep Brabant terug naar de plek des onheils. Filmpjes van het ongeval, gemaakt met een dashboardcamera, waren overal te zien.

Toen duidelijk werd dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet wil vergoeden, werd een crowdfundingsactie gestart. Die moet 3.000 euro opleveren om de Haarenaar aan een nieuwe auto te helpen. ,,Martijn spaarde een hele poos om zijn Toyota Yaris Sport te kunnen kopen om naar school te gaan", zeggen de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie. ,,Hij volgt de opleiding Automotive bij Fontys in Eindhoven en als student heb je niet zomaar nog eens 3.000 euro bij elkaar gespaard. Helaas heeft hij deze auto maar drie maanden mogen gebruiken. Via deze weg hopen we het sparen van Martijn te vergemakkelijken, zodat hij snel weer lekker aan een autootje kan sleutelen."

De crowdfundingpagina is online te vinden op www.doneeractie.nl onder het kopje 'Help Martijn na aanrijding met trein'.

FOTO BOVEN: Martijn neemt kort na het ongeval de schade op met een politieagent. (Foto: Marc Cleutjens).