Petri Sterrenburg uit Boxtel start in maart met haar yogastudio YogaSter aan de Drossaard in Boxtel. Zondag 5 maart houdt ze een open dag. (Foto: Peter de Koning).
Petri Sterrenburg uit Boxtel start in maart met haar yogastudio YogaSter aan de Drossaard in Boxtel. Zondag 5 maart houdt ze een open dag. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NIEUW IN BOXTEL: STUDIO YOGASTER

'Yoga zet mensen met beide benen op de grond'

Petri Sterrenburg is nét terug uit India, waar ze een vijf weken durende yogacursus volgde. ,,Nu ben ik er volledig klaar voor om YogaSter te openen", glundert ze. De studio is gevestigd op een fraaie locatie: de voormalige stoomwasserij De Smalle Stroom aan de Drossaard 3 in Boxtel. Zondag 5 maart kunnen bezoekers tijdens een grootschalig openingsevenement kennismaken met YogaSter.

Yoga loopt altijd al als een rode draad door het leven van Sterrenburg. Tijdens de vier jaren dat ze in Australië woonde, op het moment dat ze oververmoeid thuis kwam te zitten en daarna als grote hobby. Een workshop van een Zuid-Afrikaan deed haar realiseren dat ze meer met yoga wilde. ,,Ik dacht nog niet aan lesgeven, maar wilde me er graag in verdiepen." Sterrenburg volgde de opleiding tot hatha yogadocent en rondde ook workshops zwangerschaps- en kinderyoga en een masterjaar yoga met goed gevolg af. ,,Net als een advocaat moet ik mezelf constant bijscholen", legt Sterrenburg uit. ,,Bovendien is yoga heel breed: van houdingen tot filosofie en van anatomie tot gezondheid. Het zorgt ervoor dat je weer bewust wordt van wie je bent, wat je wil en wat je lichaam kan. Yoga is juist niet zweverig: je komt met beide benen op de grond te staan en vindt rust in je hoofd en lichaam. Iedereen zou aan yoga moeten doen." In India behaalde ze het certificaat voor Vinyasa Flow en Yin Yoga.

AAN DE SLAG

Na les te hebben gegeven in onder meer 's-Hertogenbosch en Eindhoven, werd het tijd voor een eigen studio in haar woonplaats Boxtel. Na een intensieve zoektocht kwam ze uit bij de voormalige stoomwasserij. ,,Een prachtig pand met veel historie", vertelt Sterrenburg trots. ,,Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en hoop dat mensen zich veilig en thuis gaan voelen bij YogaSter." Ze start op doordeweekse dagen met verschillende vormen van yoga, bedoeld voor iedereen vanaf twaalf jaar oud. Deelnemers kunnen met behulp van strippenkaarten meedoen aan de lessen. Ook voor bedrijfs-, familie- of vriendenuitjes is YogaSter beschikbaar.

Mensen die meer willen weten over YogaSter, zijn welkom op 5 maart. Die dag worden in de ochtend en middag verschillende proeflessen gegeven. Tussen 16.00 en 18.00 uur is er welkomst- en kennismakingsborrel. Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina van YogaSter of binnenkort via www.yoga-ster.nl.