Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OVERLEG MET OMWONENDEN EN VERENIGINGEN VOLGT

Boxtel gaat aan de slag met fietsstraat

Al jaren wordt, onder meer door politieke partijen Combinatie95 en INbox en de Fietsersbond, geijverd de onveilige verkeerssituatie op de Molenwijkseweg te verbeteren. In het najaar worden stappen gezet om een deel van de weg in te richten als fietsstraat, belooft wethouder Herman van Wanrooij. ,,Uiterlijk 1 november moet de Molenwijkseweg tussen de Halderheiweg en de gemeentegrens met Haaren ingericht zijn als fietsstraat."

De komst van Sparrenlaene, de verenigingen die aan de Molenwijkseweg liggen en de schooljeugd die dagelijks over de weg fietst: volgens Van Wanrooij zijn dit allemaal redenen om er snel iets aan te doen. ,,Auto's zijn in de toekomst te gast. Dat geven we aan door de weg naar alle waarschijnlijk volledig rood te maken en in het midden een roffelstrook te plaatsen." De wethouder laat weten nog in gesprek te gaan over de maatregelen met inwoners en verenigingen die aan de Molenwijkseweg zijn gelegen. ,,We waren voornemens die voor de zomer te realiseren, zodat de maatregelen waren afgerond op het moment dat De Langspier weer veelvuldig wordt bezocht. Dat is echter niet haalbaar."

FOTO ONDER: Om de veiligheid van de vele fietsers te garanderen, moet er dringend iets gebeuren aan de Molenwijkseweg, stelt wethouder Herman van Wanrooij. Hij geeft aan dat de weg dit najaar wordt ingericht als fietsstraat. (Archieffoto: Peter de Koning).