ZITTINGSAVOND EN KKKONSERT IN BOXTEL

Waggelaars schudden veren los in aanloop naar carnaval

Voordat op de laatste vier dagen van deze maand carnavalsvierders zich onderdompelen in een zee van confetti en serpentines, staan her en der tal van voorfeesten op het programma. Het Boxtelse spotrijk Eendengat beleeft vrijdag en zaterdag de jaarlijkse Waggelrevue, zondag loopt het Karnavals Kriebels Konsert van stapel. Beide evenementen vinden plaats in aanwezigheid van prins Peer de Twidde en zijn hofhouding.

Twee bonte avonden met tonpraters, sketches, zang, dans en muziek. Dat is het vertrouwde recept van de Boxtelse zittingsavonden. Als Waggelrevue worden deze vrijdag 10 en zaterdag 11 februari opgevoerd in partycentre Denziz, het hofpaleis van de Waggelaars aan de Stationsstraat. De editie van zaterdag is stijf uitverkocht; op vrijdag zijn aan de zaal nog kaarten te koop à 11 euro. Het programma, dat muzikaal wordt omlijst door The Ducktownband, begint om 20.00 uur met de entree van de Eendengatse pretpotentaat en zijn raad van elf.

Zondag 12 februari vindt in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat vanaf 14.00 uur de veertigste editie van het Karnavals Kriebels Konsert door De Aggemarvanhuisaf Band plaats. Dit oudste Boxtelse dweilorkest is al vijf keer elf jaar muzikaal actief in Eendengat. De muzikanten laten ongetwijfeld een voorproefje horen van het Waggelpodium dat op carnavalszaterdag al jaren op rij uitverkocht is. Bovendien komen diverse muzikale gasten op het podium voor een non-stop programma met onvervalste carnavalsmuziek. Zowel The Ducktownband als De Volle Bloas laten van zich horen en carnavalsclub Geen Drank Geen Klank vertolkt het carnavalslied van dit jaar: 'Indegat, gij bent 't hillemaol'. Dat lied wordt overigens ook tijdens de Waggelrevue uitgevoerd. CV De Natneuzen, winnaar van de kolderprijs tijdens het Kwekdeuntjesfist op d'n elfde van d'n elfde, grijpt tijdens het KKKonsert ook even de zangmicrofoon.

DRIEKA HABRAKENBAL

Zaterdag 18 februari wordt het Drieka Habrakenbal gehouden in zaal De Adelaar. Daar trakteren de leden van De Natneuzen mensen met een beperking op een feestmiddag waar niet alleen prins Peer te gast is, maar ook jeugdprins Stef en jeugdprinses Nina met hun raad van elf en jeugdhofkapel.