Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TREINREIZIGERS CHECKEN ELEKTRONISCH IN OP PERRONS

Station Boxtel heeft nu ook poortjes

Elektronisch in- en uitchecken op het perron van station Boxtel. Het kan nu sinds enkele weken alle toegangspoortjes in gebruik zijn genomen.

In opdracht van de NS startte een aannemer eind 2016 met het plaatsen en installeren van elektronische toegangspoortjes tot de perrons. De poortjes werden vorige week in werking gesteld.

Op steeds meer stations in Nederland worden deze poortjes geplaatst, zodat perrons afgesloten zijn voor mensen die niet met de trein reizen. Ook in Boxtel zijn de perrons alleen maar toegankelijk voor mensen die reizen met een geldig vervoersbewijs en elektronisch hebben ingecheckt. Nadat de poortjes in een eerder stadium waren ingemeten, ging de aanleg in december van start.

De traverse van het Boxtelse station blijft, ook na de ingebruikname van de poortjes, open. Het is een belangrijke verbinding voor wandelaars, die pendelen tussen het centrum en bedrijventerrein Ladonk. Pas wanneer de perrons betreden worden, dienen de poortjes door treinreizigers gebruikt te worden.

FOTO ONDER: Beeld van de nieuwe toegangspoortjes op een van de perrons van station Boxtel. (Foto: Peter de Koning).