TAVERBO SABO 3 OP TITELKOERS

Firma Fotografie verrast Taverbo Sabo 1 in BRTC

De tafeltennissers van De Firma Fotografie hebben de titelkansen van Taverbo Sabo 1 in de Boxtelse Recreatieve Tafeltenniscompetitie (BRTC) verkleind en afstand genomen van De Dommel, dat maandag een grote nederlaag leed tegen Taverbo Sabo 2. Rembrandt herstelde zich van de nederlaag van vorige week door een verrassend grote zege op De Horntreffers. Kampioenskandidaat Taverbo Sabo 3 kan al uitzien naar de tweede achtereenvolgende titel.

De wedstrijd tussen de teams van Taverbo Sabo 3 en Taverbo Sabo 4 moest een bevestiging worden voor de titelkandidaat, die het dit keer zonder Uschi Meeuwis moest doen. Maar invaller Dave van Wijck deed zijn plicht en won zijn drie enkelspelen en samen met Daan de Koning het dubbelspel. De Koning was ook weer eens goed voor drie overwinningen in het enkelspel. Alleen Henk IJsseldijk moet twee punten afstaan aan Toon van Geel en Peter de Rooij. Daar bleef het voor Taverbo Sabo 4. Raymond de Boer bleef deze keer zonder zege. Door deze overwinning (8-2) lijkt er voor Taverbo Sabo 3 geen vuiltje aan de lucht in de titelstrijd en het moet heel gek gaan wil dit mislukken.

Taverbo Sabo 1 zag de kansen op de titel afnemen omdat De Firma Fotografie er op gebrand was om zo ver mogelijk van de onderste plaats te komen. En daar slaagde het team van Stef Schellekens goed in. Zelf won Schellekens twee enkelspelen van Cees Hems en Frans van Dun en teamgenoten Henk en Jordy van de Laak noteerden ook ieder een punt door van Van Dun te winnen. Samen zorgden zij in het dubbelspel ook nog voor een vijfde punt, zodat een verdiend gelijkspel op het wedstrijdformulier kwam te staan. Voor Taverbo Sabo 1 bleef Ronald van Dael ongeslagen; Hems won twee enkelspelen maar dat was een schrale troost. Eindstand: 5-5.

FLINKE ACHTERSTAND

Rode lantaarndrager De Dommel moest voorkomen dat het steviger op de laatste plaats werd gedrukt, maar dat was tegen het dit seizoen sterk en regelmatig spelend Taverbo Sabo 2 een bijna onmogelijke opgave. Het werd dan ook een eenzijdige wedstrijd waarin Ad van Lier pas in de vierde partij voor een punt kon zorgen door van Hans Fonken te winnen. Voor Taverbo Sabo 2 won Mari van Dijk zijn drie enkelspelen en zegevierden Joop van Eijk en Fonken elk tweemaal. Ook Van Eijk moest het punt aan Van Lier laten. Fonken won wel van Wim Jansen en de van een blessure herstelde Ad de Man. Jansen en De Man bleven zonder punten. Het dubbelspel ging naar Van Dijk en Van Eijk door winst op Van Lier en De Man. Dit was de twaalfde overwinning uit twaalf gespeelde wedstrijden en mede daardoor steeg de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst: 8-2.

De Horntreffers, dat dit seizoen aanspraak leek te maken op de titel, is na drie gelijke spelen en drie nederlagen op flinke achterstand komen te staan op Taverbo Sabo 3. Het vorige week nog teleurstellend spelende team Rembrandt herstelde zich door met 8-2 van De Horntreffers te winnen. Hans Stoker bleef ongeslagen in het enkelspel, Arnold van der Heijde en Ad Brekelmans voegden daar ieder twee punten aan toe. Samen zorgden zij voor het achtste punt door het dubbelspel te winnen. Voor De Horntreffers wist alleen Hans van Weert twee punten te scoren. Wim van Aarle wist de juiste slag niet te vinden; hij verloor alle enkelspelen en samen met Van Weert ging hij ook onderuit in het dubbelspel. Ad van Weert kon ook voor zijn team geen punten aan het totaal toevoegen waardoor er een grote nederlaag op het formulier kwam en de titel als sneeuw voor de zon lijkt te verdwijnen.

Uitslagen maandag 6 februari

Taverbo Sabo 2 - De Dommel        8-2

Taverbo Sabo 1 - Firma Fotografie        5-5

De Horntreffers – Rembrandt        2-8

Taverbo Sabo 4 - Taverbo Sabo 3        2-8

Programma maandag 13 februari

Taverbo Sabo 1 - De Dommel

De Horntreffers - Firma Fotografie

Taverbo Sabo 4 - Rotsvast

Taverbo Sabo 3 - Taverbo Sabo 2

STAND

Taverbo Sabo 3        120-89

Taverbo Sabo 2        120-65

Taverbo Sabo 1        110-61

De Horntreffers        110-60

Rembrandt        120-59

Rotsvast        100-49

Firma Fotografie        120-47

Taverbo Sabo 4        110-44

De Dommel        110-36