Afbeelding
Foto: L'Union Liempde

MEDAILLEREGEN VOOR HANDBOOGSCHUTTERS L'UNION LIEMPDE

Holsken en Quinten pakken rayontitel

De schutters van de Liempdse handboogvereniging L'Union waren afgelopen weekeinde succesvol tijdens de strijd om het individueel rayonkampioenschap indoor. Van de acht deelnemende clubleden vielen er vijf in de prijzen. Goud was er voor Johan Holsken (recurve) en Eef Quinten (compound), brons viel ten deel aan Peter de Kroon, Youssef el Kourdi (recurve) en Bert van der Wiel (compound). Ook vielen er persoonlijke records te noteren.

In Volkel plaatste Holsken zich in de derde klasse recurve via mooie scores in de voorronden voor de finale, waar hij Piet Scheepers uit Erp tegenover zich trof. Ook Scheepers had al zijn voorgaande duels gewonnen en was dus een geduchte tegenstander die de eerste twee sets won. Met 4-0 had Van Erp een riant uitzicht op het kampioenschap, maar verslikte zich toch in Holsken. Die trok met de volgende twee sets de stand gelijk (4-4) en rook meer. Met een zenuwslopende laatste drie pijlen voor beiden trok de Liempdse schutter met 6-2 aan het langste eind en sleepte de titel binnen.

Peter de Kroon had het in deze klasse niet gemakkelijk, maar pakte uiteindelijk toch brons. Hij won de troostfinale met 6-0.

In de vierde klasse recurve, eveneens in Volkel, bereikte ook Youssef el Kourdi de strijd om de derde en vierde plaats. Hij bood prima tegenwicht aan Patrick Zaunbrechner uit Rosmalen, die met 2-6 het hoofd moest buigen. In Ammerzoden kwam Frans Vingerhoets uit in de vijfde klasse recurve, maar hij kon geen potten breken. Al in de achtste finale moest hij het toernooi verlaten.

COMPOUND

In eigen huis kwam een viertal compoundschutters van L'Union Liempde uit in de tweede klasse. Quinten bereikte de finale. Daar moest hij het opnemen tegen de nummer één uit de voorronde, Bram Smits uit Eindhoven. Die had de hele dag al hoge scores laten noteren, maar Quinten liet zich daardoor niet imponeren. Smits kreeg zijn zenuwen niet onder controle en werd een makkelijke prooi voor de Liempdenaar die met 136-140 de titel opeiste.

Van der Wiel verloor in de halve finale van clubgenoot en de latere kampioen Quinten en zou moeten aantreden in de strijd om het brons. Deze plak kreeg hij echter in de schoot geworpen; zijn tegenstander trok zich vanwege een blessure terug. Wel scoorde Van der Wiel nog 139 punten.

Marieke Termeer boekte in de voorronde een dubbel persoonlijk record, maar moest na verlies in de achtste finale het toernooi verlaten. Zaterdag bereikte Kim van der Velden in de compounddiscipline de halve finale. Tegen Bjorn Cartwright uit Cuijk maakte zij er een spannende strijd van die in een gelijkspel eindigde: 125-125. In de erop volgende shoot-off moest zij echter met 8-9 het hoofd buigen en volgde de strijd om het brons. Die verloor zij kansloos van Christian van Dijk uit Boekel.

TEAMKAMPIOENSCHAP

Zondag 12 februari vinden de rayonkampioenschappen indoor voor clubteams plaats. L'Union organiseert vanaf 10.00 uur de wedstrijden in de A-klasse compound op de overdekte schietbanen van Ons Doel aan de Heidezoom. De Liempdse schutterij neemt zelf ook deel met twee teams. Het recurveteam van L'Union speelt uit.

BOVENSTE FOTO: In de paarse shirts de medaillewinnaars van L'Union Liempde in de derde en vierde klasse recurve. Van links naar rechts Youssef el Kourdi, Peter de Kroon en helemaal rechts Johan Holsken. (Foto's: L'Union Liempde).


Zeskamp voor

Cochabamba

in gymzaal JRL

Guusje Bosma uit Boxtel is een van de leerlingen van het Jacob-Roelandslceum die deelneemt aan de reis naar Cochabamba in Bolivia. In de aanloop naar de reis houdt ze zondag 19 februari een zeskamp in de gymzaal van het JRL om geld in het laatje te brengen.

Onder de naam Cochakampa kunnen jongeren meedoen aan de zeskamp. In de gymzaal wordt een spellenparkoers uitgezet. Deelnemers kunnen zich tot 17 februari aanmelden via e-mail: guusje-bosma@hotmail.com. Meedoen kost vijf euro. Het geld kan overgemaakt worden op IBAN-nummer NL98 RABO 0121 9417 44.

            ...JOHAN HOLSKEN...
          ...BERT VAN DER WIEL...