Afbeelding
Foto: Tabitta

TABITTA TURNT EERSTE LANDELIJKE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN:

Jonge turnsters gooien hoge ogen

Een groep turnsters van Tabitta was zondag aan de beurt voor de eerste landelijke wedstrijd van het seizoen. Die werd gestreden in Breda. De gymnasten moeten twee landelijke voorwedstrijden turnen. Dan wordt bekeken wie er officieel door mag stromen naar de halve finale. Dankzij de prima prestaties van afgelopen weekeinde, is de kans groot dat een aantal meisjes mee mag doen aan de halve eindstrijd.

Imke Schellekens en Lizzy van Stolwijk uit de jongste groep traden aan in de categorie instap N1. De jonge talenten vielen op het onderdeel brug op met sterke scores. Lizzy behaalde de hoogste score en Imke eindigde op de derde plaats. Twintig turners deden mee. Imke behaalde allround een vijfde positie. Lizzy maakte op de balk een beginnersfout. Dat kostte haar vijf punten. Ze turnde verder een sterke wedstrijd en eindigde op de dertiende plaats.

Vijf turners van Tabitta streden in de categorie pupil 1 N1. Zij werden verdeeld over twee wedstrijden. Liz van Eijndhoven, Floor Melssen en Wiese van den Eertwegh waren in dezelfde poule ingedeeld. Liz beging enkele slordigheidsfouten. Zij gaat de komende weken extra trainen om te voorkomen dat ze die weer maakt en eindigde op de achtste plaats. Floor steeg boven zichzelf uit met een gelukte rekstokoefening en een puntenrecord en volgde Liz op de voet met haar negende plek.

Wiese liet zien dat ze zichzelf op de meeste toestellen prima kon redden. Zij maakte in één keer de overstap naar twee niveaus hoger bij Tabitta. Alleen de rekstok vond ze nog lastig. Ze behaalde de 22e plaats.

Pien van Daal en Mara van der Heijden turnden in de andere wedstrijd van de categorie pupil 1 N1. Net als bij Wiese, is ook voor Pien de overstap naar een hoger niveau nét een maatje te groot op de rekstok. Maar doordat ze uitblonk op de overige toestellen, behaalde ze tóch een notering in de top tien. Ze wist te verrassen door allround op de zevende plek te eindigen in haar eerste landelijke wedstrijd. Mara werd allround negende en stak met kop en schouders boven haar tegenstanders uit op de rekstok door op dat onderdeel veruit de hoogste score neer te zetten. Op balk liet ze nog enkele elementen weg.

EERSTE DIVISIE

Lieve van der Zijde, Celeste Canaan en Romy Poirters kwamen namens Tabitta in actie in de eerste divisie van de jeugd. Lieve debuteert dit jaar en promoveerde van de categorie N3 naar de eerste divisie. Hoewel ze flink in moeilijkheidsgraad is gestegen en haar mannetje weet te staan op de verschillende onderdelen, is foutloos turnen nog lastig. Toch wist ze landelijk te eindigen op een begerenswaardige vierde positie. Celeste excelleerde tijdens haar vorige wedstrijd op balk maar zondag was het niet haar dag. Ze sprong wél twee tsukahara's tot stand. Een bijzondere prestatie. Ze eindigde op de twaalfde plaats. Romy turnde op balk een zeer hoge moeilijkheid en behaalde een goede score. Romy liet bewust het onderdeel sprong weg om zo volgend seizoen een divisie te mogen degraderen. (Foto: Tabitta).