VROUWEN VERSLAAN BRAVO '99, MANNEN ZETTEN SPIRIT OPZIJ

Volle winst voor volleybalteams Blox

Hannah Verhagen startte in de eerste set tegen Bravo '99 direct met een fraaie servicereeks en ook Iris Kleine deed in de beginfase van zich spreken. Het team liep uit tot een voorsprong van acht punten. De aandacht verslapte vervolgens even waardoor de tegenstander kon inlopen en een time-out op z'n plaats was. Hierna ging Blox er weer tegenaan. Goede services van Nienke Bosma, Carmen Steenbakkers en Bente Kivit werden afgewisseld met prima aanvallen. Dit leverde Blox de setwinst op: 25-15.

In de tweede set maakte Blox te veel persoonlijke fouten, waardoor de tegenstander goed in het spoor weet te blijven. Verhagen viel vervolgens geblesseerd uit na een bal op haar gezicht. Iris Kleine nam haar aanvalspositie op buiten echter uitstekend over. De 3-meteraanvallen van Hanna van Esch, normaal gesproken een sterk wapen, belandden te vaak in het net. Bravo kreeg de smaak te pakken en leek bij een stand van 23-21 de set binnen te slepen. De volleybalsters herpakten zich echter en wonnen de set alsnog: 25-23.

De derde set kende een goede start. Blox liep al gauw uit tot een 5-2 voorsprong. De tegenstander kwam echter weer terug en bij een tussenstand van 8-8 volgde opnieuw een time-out voor Blox. Beide ploegen boden goed partij en dat zorgde voor spanning. Bosma hield Blox in de wedstrijd met fraaie services, tweede ballen en goede set-ups. Na een tussenstand van 16-16 liep Blox uit, maar de tegenstander haakte weer aan: 23-23. In de spannende slotfase hield Van Esch het hoofd koel. Ze serveerde de set uit: 25-23.

In de laatste set kwamen passes weer goed aan. Het leidde tot prima set-ups komen en aanvallend spel. Bosma en Steenbakkers lieten met een omloopbal op mid zien goed op elkaar te zijn ingespeeld. Bravo sloeg de aanval echter af. Er ontspon zich een rally die door Van Esch van Blox op weergaloze wijze werd afgemaakt. Kort daarna wist Kivit via een aanval op linksbuiten de bal aan de andere kant op de grond te smashen. Blox liep via een voorsprong van 17-12 uit naar 20-15. Steenbakkers gooide het duel in het slot. De vierde set werd met 25-18 binnengehaald.

'MINI VAN DE MAAND'

In de eerste set was het even schrikken voor de mannen van Blox. Spirit liet zien uitstekende spelers in huis te hebben en dat was in de stand terug te zien. De set werd na een time-out van de coach wel omgezet naar een punt voor Blox: 24-26.

Voor de Boxtelse volleyballers verliep de tweede set vloeiender en tijdens moeilijke fases hielp Martijn Sandbergen Blox over een dood punt heen. Hij nam regelmatig een aanloop en sprong, hing in de lucht, bleef hangen, keek ondertussen rustig om zich heen waar hij de bal ging plaatsen. Uiteindelijk sloeg hij de bal als een kanonslag hard naar beneden. De tegenstander bleef verbaasd achter. De set werd gewonnen met 19-25.

In de derde set zakten de mannen uit Boxtel een beetje in. Vaak net iets te slordig, vooral door concentratiegebrek of achteloosheid. Dit keer was het juist het tegenovergestelde. Blox speelde de beste set van de wedstrijd en won met 16-25.

In de vierde set werd er een blijkbaar door de tegenstander een opmerking gemaakt over de op dat moment kleinste speler in het veld: Teun Verhagen. Nadat hij een bal verkeerd raakte, werd er 'mini van de maand' geroepen. Dit had de speler van Spirit beter niet kunnen doen, want hierna werd hij zelf voor schut gezet doordat hij finaal werd afgeblokt door Verhagen... Ook deze set werd door Blox gewonnen (18-25) en hiermee pakte de ploeg de volle winst.

De volgende wedstrijd voor de Blox-mannen is op zaterdag 18 februari om 14.00 uur in Bladel. Op 11 maart speelt Blox weer een thuiswedstrijd in De Braken.

Overige uitslagen

VC Blox DS2 - Ovoco        4-0

VC Blox MB1 - ODI        4-0

VC Blox MB2 - Volley Tilburg        2-3

VC Blox JC1 - Volley Tilburg        0-4

FOTO BOVEN: Beeld uit het duel tussen de volleybalvrouwen van Blox en Bravo '99 in sportcomplex De Braken. De Boxtelse ploeg zette de tegenstander opzij met 4-0 in sets. (Foto: Peter de Koning).