Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

LAMBERT VAN ACHTER (KNOKKERS) WINT DENZIZ WITH THE STARS

Cijfer elluf voor danskoppels in Denziz

LINDA VAN DE WIEL

Partycentre Denziz vormde zaterdag het decor van de vierde editie van de kolderieke danswedstrijd 'Denziz with the Stars'. De zaal was stijf uitverkocht: 450 bezoekers zaten en stonden rondom de dansvloer om de verrichtingen van de zeven deelnemers te aanschouwen. Na een spannende strijd kwam Lambert van Achter van De Knokkers, samen met danspartner Joëlle Saris, als terechte winnaar uit de bus. Volgens de jury was zijn uitvoering van de jive 'perfect'. Een zichtbaar genietende Cor van der Steen won samen met danspartner Silvia van Nistelrooij de 'Kolderprijs' voor meest ludieke act.

Dit jaar dansten Ronald de Jong (eigenaar Albert Heijn Boxtel), Kim Brusselers (uitbater eetcafé De Kerk), Cor van der Steen (CV Geen Drank Geen Klank), Christel Buijs-Biemans (echtgenote van burgemeester Mark Buijs), Janneke Dankers (Bloemenshop Janneke), Lambert van Achter (De Knokkers) en Monique van Weert (CV 'De Natneuzen'). Zij werden door Marion Veenstra van Denziz benaderd met de vraag mee te doen aan het carnavaleske evenement. Joke van Heesch van De Agterblijvers moest wegens familieomstandigheden verstek laten gaan.

De presentatie was in de kundige handen van centrummanager Berry Dankers, die natuurlijk bevooroordeeld was. Zijn eigen dochter Janneke deed immers mee aan de danswedstrijd. En na het optreden van Christel Buijs was voor Dankers één ding duidelijk: ,,Mark Buijs gaat voortaan door het leven als de man van..."

NERVEUS

Dat Denziz with the Stars na vier jaar nog steeds een succes is, bleek uit het feit dat de avond met 450 kaarten uitverkocht was. Dit zorgde voor veel gezelligheid en aanmoediging van de zeven fanatieke dansers die de afgelopen periode meerdere malen per week geoefend hebben. Dat de intensieve dansrepetities hun vruchten afwierpen, was te zien aan het hoge niveau van de veelal onervaren dansers. ,,Samen met mijn danspartner Femke Sue van Bragt heb ik zeven weken lang twee keer per week geoefend. We dansen de tango en ik ben heel nerveus", zei Kim Brusselers vooraf.

Ronald de Jong had ook last van zenuwen. ,,Ik ben als laatste benaderd en heb daardoor de kortste periode gehad om te oefenen. Daarbij dans ik de jive en de cha cha en heb ik geen danservaring." De shirts die zijn collega's hadden laten drukken met als tekst 'Hamburgers met korting', refererend aan het lied waarop hij danste, vond hij heel leuk. De Jong had er zin in: ,, En ja, ik vind het ook spannend."

Spannend was het zeker. Naast een volle zaal met fanatieke aanhangers, was er ook een professionele jury die de dansers beoordeelde op onderdelen als techniek en show. Met de feedback die de deelnemers kregen, zat het overigens wel goed. Vooral prins Peer d'n Twidde liet zijn enthousiasme blijken door alle deelnemers te belonen met het cijfer 'elluf'... Lambert van Achter, Kim Brusselers, Janneke Dankers, Cor van der Steen en Christel Buijs (gekozen door het publiek) gingen door naar de finale. Nadat de finalisten hun dans nogmaals hadden opgevoerd, mocht Van Achter de wisselbokaal in ontvangst nemen.

Naast de dans was er veel aandacht voor het showelement. Zo huppelden er tijdens de dansact van Christel Buijs extra dansers de vloer op. Tijdens de technisch vaardige Weense wals die Janneke Dankers met haar danspartner uitvoerde, werd een mooi toneelspel opgevoerd. Lambert van Achter kreeg hulp van een horde enthousiaste Knokkers en de cha cha van Monique van Weert en danspartner Tim van Haaren bruiste van de energie.

FOTO BOVEN: Lambert van Achter en zijn danspartner Joëlle Saris waren de winnaars van Denziz with the Stars. (Foto's: Hans van Doorn).

Kim Brusselers (rechts) en zijn danspartner Femke Sue van Bragt gaven een spectaculaire show weg tijdens Denziz with the Stars.