Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

14 BOXTELSE RESTAURANTS BETROKKEN BIJ INZAMELING

3.127 euro voor stichting Met je Hart

Tussen 1 november en 1 januari konden gasten in veertien Boxtelse restaurants vrijwillig een euro doneren aan stichting Met je Hart wanneer zij hun rekening betaalden. Maandag maakten vrijwilligers van de stichting samen met burgemeester Mark Buijs in de fonkelnieuwe huiskamer in het Boxtelse gemeentehuis het totaalbedrag van de restaurantactie bekend: 3.127 euro.

Het gedoneerde geld komt honderd procent ten goede aan de activiteiten die de stichting organiseert om eenzaamheid bij ouderen te doorbreken, meldde de Boxtelse coördinator Ivy van Geel. ,,Dit jaar willen we proberen meer activiteiten te organiseren. Dat doen we dan voor kleinere groepen. Zo hopen we dat ouderen elkaar beter leren kennen en misschien zelfs bij elkaar op bezoek gaan." Mevrouw Van de Braak doet geregeld mee aan de activiteiten van de stichting en is verguld met het opgehaalde bedrag. ,,Buitengewoon. Het is voor mij een uitlaatklep. Anders zit ik de hele dag maar op mijn kamer. Dankzij Met je Hart ontmoet ik nieuwe mensen." Ook de heer Bakx was blij met de opbrengst: ,,Ik voel weinig voor een middagje kaarten, maar vind het heerlijk om er een keer tussenuit te zijn."

FOTO ONDER: Ivy van Geel (rechts) van Met je Hart onthult samen met burgemeester Mark Buijs en restauranthouder Leonie Smits van De Deugniet en Tafel 25 het totaalbedrag van de restaurantactie van de stichting. (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding