Afbeelding
Foto: Peter de Koning

TWO DESIGN IN LIEMPDE NEEMT 32 KLIKO'S ONDER HANDEN

Boxtelse stembussen worden gepimpt

Over ruim een maand kiezen de inwoners van Nederland een nieuwe Tweede Kamer. In alle Boxtelse kernen verdwijnen de stemmen steevast in een kliko, die deze maand speciaal voor de verkiezingen fraai zijn 'gepimpt'. Deze week werd in de bedrijfshal van Two Design aan de Boogershof 2 in Liempde de laatste hand aan de klus gelegd.

Eigenaar Henri Schalkx (links op de foto) en medewerker Dave Brokken hebben de stembussen de voorbije weken flink onder handen genomen en alle zijden beplakt met mooie stickers waarop typisch Boxtelse, Liempdse en Lennisheuvelse taferelen te zien zijn. Naast het gemeentehuis aan de Markt staan ook het Boxtelse kasteel Stapelen, park Boscheind in Lennisheuvel en de kiosk in het Liempdse Concordiapark op de afbeeldingen. En natuurlijk staat er een wervende tekst bij: 'Bedankt voor uw stem'.

Eigenaar Schalkx van Two Design vertelt dat hij in opdracht van de gemeente Boxtel de stickers heeft ontworpen en daarbij gebruik heeft gemaakt van de nieuwe huisstijl. ,,Mijn eerste idee liet portretten van inwoners zien, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor bekende straatbeelden", vertelt de Liempdenaar. Hij ontwierp niet alleen de afbeeldingen, maar was met medewerker Brokken ook bezig met de afwerking van de stembussen.

Two Design was al vaker betrokken bij gemeentelijke opdrachten en verzorgde onder meer de bewegwijzering in Liempde en voorzag de gemeentewerf en milieustraat inclusief voertuigen van een nieuwe huisstijl. (Foto: Peter de Koning).