TRICOLORES BUIGEN ACHTERSTAND IN SLOTFASE OM

Tiental ODC wint in laatste minuut

ODC is de tweede competitiehelft zondagmiddag begonnen met een overwinning op CHC. Maar de tricolores hadden het lastig tegen de Bossche ploeg. Toen Willem van de Kerkhof ruim een halfuur voor tijd rood kreeg, stond ODC met 0-1 achter en de leek de situatie uitzichtloos. De ploeg van trainer Goeran van den Heuvel bleef er echter in geloven en werd daarvoor beloond.

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest ODC het op eigen terrein opnemen tegen het laag geklasseerde CHC. De gasten hadden in de heenwedstrijd in 's-Hertogenbosch behoorlijk open huis gehouden (1-5), maar hadden daar duidelijk van geleerd. De Bosschenaren speelden gegroepeerd voor de eigen zestien en probeerden via de omschakeling de snelle spitsen te bereiken.

DIRECT ROOD

ODC had het moeilijk met die tactiek. Vaak werd de lange bal gespeeld maar daarmee kon weinig gevaar worden gesticht. De thuisploeg kreeg slechts een paar kleine kansjes via Remco Schellekens en Bas Verkaik. Na een halfuur spelen kwamen de gasten er goed uit over de rechterkant en werd Roberto Janssen op het randje van buitenspel bereikt. De Bossche spits hield vervolgens het hoofd koel en gaf doelman Jordy van der Zande het nakijken: 0-1. ODC wilde nog voor rust orde op zaken stellen, maar speelde daarvoor te onzuiver en in een te laag tempo.

Na de pauze veranderde er aanvankelijk weinig in het wedstrijdbeeld. In de 56e minuut kreeg Willem van de Kerkhof direct rood nadat hij aan de zijlijn de doorgebroken Janssen had gevloerd. Het leek er op dat de man-minder-situatie extra krachten losmaakte bij de Boxtelse ploeg. Er werd met meer overtuiging gespeeld dan bij elf tegen elf.

In de 62e minuut werd Schellekens binnen de zestien tegen de grond gewerkt en wees de scheidsrechter naar de stip. Anwar Lafhailat maakte geen fout en schoot onberispelijk de gelijkmaker binnen 1-1. De tricolores namen geen genoegen met een gelijkspel en wilden graag ook nog de overwinning binnenhalen. Er kwamen kansen. Lex van den Biggelaar zag in de 70e minuut een schot van net buiten de zestien tot corner worden verwerkt door de prima spelende CHC-doelman Arnold Hofmans.

Vijf minuten voor tijd had ODC op voorsprong kunnen komen, maar Schellekens ging voor eigen succes daar waar Verkaik vrij voor het doel stond. In de slotminuut maakte Schellekens dat meer dan goed door een pass van Van den Biggelaar subtiel in de loop van Verkaik te verlengen die daarna keihard raak schoot: 2-1. De treffer leverde ODC een zwaar bevochten en misschien niet meer verwachte overwinning op.

Door de zege blijft het team van trainer Van den Heuvel vierde op de ranglijst en is de achterstand op de bovenste ploegen nog steeds te overzien. Zondag 12 februari speelt ODC opnieuw thuis; tegenstander in een heuse derby is dan Real Lunet uit Vught.

FOTO BOVEN: Remco Schellekens sticht gevaar in het CHC-doelgebied met een omhaal. (Foto: Hans Verberk).