LSV verlengt contract met trainer Kirk Koningstein

Voetbalclub LSV meldde afgelopen weekeinde dat het contract met trainer Kirk Koningstein is verlengd. Deze week zijn de laatste details besproken en is er uitgesproken dat zowel het huidige bestuur als trainer Kirk Koningstein nog lang niet klaar zijn bij LSV. De ploeg hervatte zondag de competitie en verloor met 5-0 van DEES uit Wintelre.

Tegen het sterkere DEES hield LSV aanvankelijk goed stand en het was dan ook een tegenvaller dat de tegenstander in de slotseconden van de eerste helft op een 1-0 voorsprong kwam door Hein van de Sande op aangeven van Floris Franssen. LSV kwam aangeslagen terug van de thee en al snel liep DEES uit naar 3-0. Keeper Maikel van Kasteren stopte een penalty. Om onbegrijpelijke reden moest de strafschop worden overgedaan waarna DEES wél tot scoren kwam. Met de 4-0 op het scorebord was de weerstand van LSV helemaal gebroken en moest de ploeg nog een vijfde treffer incasseren. De ploeg eindigde in de slotfase zelfs met acht man door drie rode kaarten.

Een dag vóór de wedstrijd kwam LSV met positief nieuws: ondanks een serieuze aanbieding van een andere club, besloot Koningstein toch bij te tekenen. In een lang gesprek met het bestuur gaf Koningstein een aantal dingen aan die het bestuur erg aanspraken: ,,We zijn een paar jaar geleden een traject ingegaan om van LSV weer een bloeiende club te maken en daar zijn we nog niet mee klaar."

In alle geledingen van LSV gaat het de laatste jaren prima. De teams doen lekker mee, het complex is tiptop in orde, het bestuur opereert al een paar jaar in dezelfde samenstelling en de ouderwetse LSV-gezelligheid is bewaard gebleven, zo meldt het bestuur. ,,Het is een stabiele club geworden waar keihard wordt gewerkt aan de toekomst. Alleen de resultaten van het eerste team blijven achter bij de verwachtingen." De monsternederlagen lijken verleden tijd en er staan tegenwoordig behoorlijk wat mannen uit Lennisheuvel op het veld. ,,De hoop is dat LSV na de winterstop wat meer punten gaat pakken. En dat neemt natuurlijk niet weg dat niet alleen Kirk maar ook heel LSV graag zou zien dat er voor volgend jaar flink wat versterking zou komen om eindelijk eens in wat rustiger vaarwater in de middenmoot mee te kunnen gaan draaien."

FOTO LINKS: Eind 2015 kreeg de voetbalkantine van LSV aan de Mijlstraat een grondige opknapbeurt. Erelid Ad van Wanrooij (links) en John van Ingen staken de meeste tijd in de renovatie. (Foto: Peter de Koning).

SENIOREN

Uitslagen zondag 5 februari

DEES 1 - LSV 1        5-0

LSV 2 - Helvoirt 3        2-4

LSV 4 - ODC 7        7-1

ODC VR2 - LSV VR1        4-1

Programma zaterdag 11 februari

LSV VE1 - Oirschot Vooruit VE1        16.00

Programma zondag 12 februari

LSV 1 - Sterksel 1        14.30

LSV 2 - Boxtel 4        10.30

RKJVV 3 - LSV 3        11.00

LSV 4 - RKDSV 4        12.00

SCI VR1 - LSV VR1        12.15

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 4 februari

JO9-1: LBC - Wilhelmina        0-6

JO13-1: Budel - LBC        6-4

JO15-1: LBC - Nuenen        4-3

JO17-1: LBC - Braakhuizen        0-4

MO19-1: OJC - LBC        0-0

Programma zaterdag 11 februari

JO9-1: LBC - Audacia        09.30

JO13-1: Waalre - LBC        12.45

JO15-1: LBC - RKVVO        12.00

JO17-1: LBC - MSE        13.00

MO19-1: Achilles Veen - LBC        11.45