Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Ruilbeurs Boxtel

in De Walnoot

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars organiseert zondag 12 februari een verzamelaarsbeurs in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof te Boxtel. Het evenement staat telkens in het teken van een thema en deze keer is dat 'veemedailles'.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs allerlei spullen ruilen, zoals bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes, voetbalplaatjes, winkelwagenmuntjes en meer.

Speciale aandacht is er voor veemedailles: penningen die bij keuringen en wedstrijden werden uitgereikt. Een verzamelaar toont tijdens de beurs de medailles die hij bij elkaar heeft gebracht door de jaren heen en hoopt dat mensen zijn verzameling kunnen aanvullen.

Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 13.00 uur in De Walnoot. De entree voor volwassenen bedraagt 1 euro en voor kinderen 25 eurocent.

Politie

Rijden onder invloed

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige automobiliste uit Boxtel aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw kreeg een boete opgelegd van 650 euro.


Schuurbrand

op terrein

De La Salle

De brandweerploegen van Boxtel, Liempde en 's-Hertogenbosch werden zondag kort na 16.30 uur opgeroepen voor een brand op het terrein van orthopedagogisch instituut De La Salle aan de Schijndelseweg. Op het terrein stond een schuurtje in brand dat diende als opslagplaats voor containers.

Waar een schuurbrand veelal wordt afgehandeld door lokale brandweerploegen, werd zondag ook een hoogwerker opgeroepen. ,,De brand veroorzaakte een forse rookpluim die in de wijde omtrek te zien was", laat een woordvoerder van de brandweer Brabant-Noord weten. De hoogwerker hoefde uiteindelijk niet te worden ingezet; de brandweer had het vuur snel onder controle. Van het schuurtje was weinig meer over. (Foto: Peter de Koning).