Supermarkt Groszek aan de Rechterstraat was zaterdag voor het eerst open en had meteen volop aanloop. In de winkel zijn met name Poolse levensmiddelen verkrijgbaar. (Foto: Peter de Koning).
Supermarkt Groszek aan de Rechterstraat was zaterdag voor het eerst open en had meteen volop aanloop. In de winkel zijn met name Poolse levensmiddelen verkrijgbaar. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ZEVEN DAGEN PER WEEK GEOPEND

Poolse super 'Groszek' opent in centrum Boxtel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Poolse bieren, vers vlees en brood, maar ook gerechten van Knorr en chocoladerepen van Milka. Supermarkt Groszek verkoopt met name Poolse producten, maar is bedoeld voor iƩdereen, aldus manager Maruan Mirsa. Zaterdag opende de winkel aan de Rechterstraat in Boxtel. Klanten kunnen er zeven dagen per week terecht.

In oktober werd gestart met de verbouwing van het pand waarin voorheen kantoorboekhandel Hulskes en Snelders Thuiskantoor waren gevestigd. ,,Er moest veel gebeuren, maar het ziet er nu geweldig uit", zegt Mirsa glunderend. De Irakees kwam vijf jaar geleden naar Nederland en is, samen met een aantal partners, eigenaar van Groszek. ,,Ik spreek geen woord Pools", lacht Mirsa. ,,Gelukkig wordt vaak Engels gesproken en is er altijd iemand in de buurt die kan fungeren als tolk." De supermarktketen heeft vestigingen in onder meer Rotterdam, Schiedam, Den Haag en Tilburg. ,,We zijn constant op zoek naar geschikte plaatsen", vertelt Mirsa. ,,Boxtel beviel me meteen goed. De mensen zijn erg vriendelijk."

De supermarkt hield zaterdag geen feestelijke opening. ,,We vonden het belangrijker om gewoon open te zijn voor de mensen", aldus Mirsa. Groszek aan de Rechterstraat trok meteen veel winkelend publiek. ,,Ik woon nu vijftien jaar in


Beurs in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat te Boxtel wordt woensdag 15 maart een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. Tijdens deze avond, die om 20.00 uur van start gaat, worden kleertjes en speelgoed voor een tweede ronde aangeboden. De toegangsprijs bedraagt 1,50 euro. Meer informatie: kinderkledingenspeelgoedbeurs@gmail.com.

Nederland en ga met enige regelmaat naar Polen om inkopen te doen. Vroeger was dat met de bus, tegenwoordig ben je er zo met het vliegtuig", aldus een bezoeker. Hij is blij met de komst van de Groszek in Boxtel. ,,Ik zal hier regelmatig binnenlopen, met name voor het vlees. Dat kun je bijna nergens anders krijgen. Maar ook de Albert Heijn blijf ik gewoon bezoeken hoor. Ik ben inmiddels gewend aan Nederlands eten, zoals stamppotten..." De winkel is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 22.00 uur en op zondag van 10.00 tot 20.00 uur.