Archiefopname van The Trammps. De legendarische discoband uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw - bekend van 'Shout' en 'Disco Inferno' - staat op 22 september op de bühne met De Kromploegers in Liempde.
Archiefopname van The Trammps. De legendarische discoband uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw - bekend van 'Shout' en 'Disco Inferno' - staat op 22 september op de bühne met De Kromploegers in Liempde. Foto: Marc Cleutjens

HOFKAPEL DE KROMPLOEGERS IN LIEMPDE BESTAAT 50 JAAR

Feest met Trammps en Dennie Christian

MARC CLEUTJENS

Hofkapel De Kromploegers in Liempde viert in 2017 het gouden bestaansjubileum. Reden voor een feestje. Beter nog: reden voor een groot feest. Liefhebbers hebben vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september al in hun agenda gereserveerd voor twee dagen live muziek én een nieuwe aflevering van het evenement Proef Lokaal Liempde.

De Kromploegers staan erom bekend dat ze uitpakken als er iets te vieren is. En nu ze zelf stilstaan bij het vijftigjarig bestaan, trekken ze alle registers open. Dat begint op vrijdag 22 september met het evenement 'Back to the music' waar een deejay gaat draaien en het publiek kan dansen op een verlichte dansvloer. Natuurlijk treden de muzikanten van De Kromploegers op, maar er is ook een regiment artiesten uit binnen- en buitenland geboekt.

Dé blikvanger is de Amerikaanse disco-sensatie uit de jaren tachtig van de vorige eeuw: The Trammps. Bekend van swingende hits als 'Shout', 'Disco Inferno' en 'Hold Back The Night'. Ook begroet De Kromploegers die avond 'The Diva's of Dance', te weten Linda Estelle van T-Spoon, Des'ray van 2 Brothers On The 4th Floor en Nance van Twenty 4 Seven. Kaarten voor deze avond kosten 15 of 17,50 euro en zijn vanaf 22 april klokslag 10.00 uur te koop via e-mail: 50jaarkromploegers@gmail.com.

OKTOBERFEST

Daags na het dans- en discospektakel biedt De Kromploegers een podium aan het traditionele Oktoberfest. Dat wordt voor de vierde keer gehouden en zal naar verwachting in een oogwenk uitverkocht zijn. De verlichte dansvloer van de vrijdagavond wordt vervangen door lange tafels en banken waarop gezeten maar ook zeker gestaan gaat worden. Naast een reeks gastmuzikanten die het publiek kent van de drie eerdere edities, treedt schlagerzanger Dennie Christian op. Hij behoeft nauwelijks introductie en scoorde hits als 'Rosamunde' en 'Wij zijn twee vrienden'.

Toegangskaarten voor het Oktoberfest kosten 12,50 euro per persoon. Een tafel kan gekocht worden voor 100 euro en biedt plaats aan tien personen. De verkoop start eveneens op 22 april om 10.00 uur via eerder genoemd e-mailadres.

PROEF LOKAAL

Het culinair evenement Proef Lokaal Liempde valt ook dit jaar samen met de festiviteiten van De Kromploegers. De organisatie is mede in handen van SPPiLL, het programma is nog niet bekend.

FOTO ONDER: Impressie van het uitbundige Oktoberfest dat in 2016 in hartje Liempde werd gehouden. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding