BILJARTVROUWEN VOOROP IN DE ZEGE

Het Groene Laken 2 is
kampioen van de BBB

Het team dat voor bijna vijftig procent uit vrouwen bestaat, heeft het kampioenschap van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) definitief in de wacht gesleept. De koploper van de laatste maanden speelde maandag in 't Geveltje tegen De Amateur 1 niet al te best en verloor twee van de vier matches. Voor de thuisclub zegevierden de ongenaakbare Tonny van der Steen en de stug doorwerkende Paul van de Langenberg en zulks deden voor de bezoekers de instinctieve Gijs van Houtum en de super geconcentreerde Margot Blummel. De nederlaag van Het Groene Laken 2 tegen De Amateur 1 met 40-36 bracht het kampioenschap geenszins in gevaar.

In De Adelaar werkten Het Groene Laken 1 en De Amateur 2 donderdag plichtmatig zoals het middenmoters betaamt, hun wedstrijden af en de eindstand was met 39-39 voor beide teams draaglijk. Bloedbroeders Uit de Kom en De Comsche Hoeve 2 voerden in café De Comsche Hoeve een enerverende strijd. Jos Leijten maakte net op tijd één carambole meer dan zijn tegenstander Jos Hendriks en sleepte daarmee de victorie voor de poorten van de hel vandaan. Toon van Weert won met de van hem bekende eindsprint toch nog gemakkelijk van Pascal Leijten. Guus Eltink liet het zwaar afweten tegen de licht en gracieus spelende René van Tongeren en René van de Brand veegde met zijn soepele en geroutineerde trekstoten Michel de Gelder van tafel. Voor de competitie was het niet meer van belang, maar de eindoverwinning met 39-37 was er bij Uit de Kom niet minder welkom om. Het team van De Comsche Hoeve 1 vlamde vrijdag in De Comsche Hoeve met 46 punten weer even sterk als een week eerder. De ploeg speelde in een andere samenstelling en nu zorgden Perry van Weert, Robert Huiberts en Bennie Bakker voor elk twaalf punten. Alleen Adrie van de Laak moest het met 10-12 afleggen tegen Patrick Kempers van 't Krijtje. Eindscore: 46-28.

INDIVIDUEEL

Het volgende evenement dat door de BBB op poten wordt gezet, is de competitie om het individuele kampioenschap van Boxtel, dat van start gaat op 20 maart. In het weekend van 9 juni worden de finalerondes gespeeld. Er wordt gestreden in twee afdelingen: de A-klasse voor spelers met een gemiddelde boven de 2.50 en de B-klasse voor de overigen. Kijk voor nadere informatie op www.boxtelsebiljartbond.nl . Deelname staat open voor álle Boxtelse biljarters. Deelnemers kunnen zich melden bij de eigen club, maar ook via een aanmeldingsformulier dat kan worden gedownload op eerder genoemde website.

EINDSTAND BBB

1. Het Groene Laken 2 (558 punten); 2. Uit de Kom (541); 3. De Amateur 1 (528); 4. De Comsche Hoeve 1 (524); 5. Het Groene Laken 1 (519); 6. De Amateur 2 (514); 7. De Comsche Hoeve 2 (502); 8. 't Krijtje (463)