Koen de Kort herenigd met John Degenkolb

Koen de Kort neemt met zijn team Trek-Segafredo deze week deel aan de Ronde van Dubai. De Liempdse wielrenner, die sinds 1 januari voor deze ploeg rijdt, is op het Arabisch schiereiland herenigd met oud-ploegmaat John Degenkolb.

De Kort was bij zijn vorige ploeg Giant-Alpecin een van de belangrijkste renners


in het sprinttreintje waarmee Degenkolb richting de meet gebracht moest worden. Mede door blessureleed – Degenkolb was vorig voorjaar betrokken bij een ernstig verkeersongeval waarbij meerdere Giant-renners tijdens een training werden aangereden – boekte de Duitser weinig aansprekende resultaten.

Dit seizoen moet het anders gaan en zijn De Kort en Degenkolb verenigd bij Trek-Segafredo. In Dubai koersen ze weer voor het eerst samen. In de eerste etappe over 181 kilometer eindigde Degenkolb na een ferme spint op de vierde plaats, achter Marcel Kittel, Dylan Groenewegen en Mark Cavendish.

Kittel maakte ook ooit deel uit van de Giant-formatie en won in die ploeg achtmaal een etappe in de Tour de France. De Kort legde in de eerste rit beslag op de veertiende plek. ,,Het teamwerk vandaag was al indrukwekkend gezien het feit dat we voor het eerst samen reden", stelde de Liempdenaar op zijn website. ,,Hier en daar nog wat kleine dingen verbeteren om zo John naar een betere plaats te krijgen dan de vierde van vandaag."

Woensdag won Kittel opnieuw. In de massasprint was hij - net als dinsdag - Dylan Groenewegen van Jumbo te snel af. Degenkolb werd opnieuw vierde. De Kort trok de sprint aan maar de Duitser werd al snel voorbij gereden door Groenewegen. Met een fenomenale versnelling kwam Kittel vanaf de achtste plaats naar voren gespurt om de concurrentie vlak voor de streep voorbij te streven.

De winnaar blijft door zijn nieuwe dagsucces de leider in de etappekoers. Hij heeft acht seconden voorsprong op Groenewegen en dertien seconden op de Italiaan Nicola Boem. ,,De lead-out voor John ging vandaag al beter dan gisteren", aldus De Kort. ,,We komen er wel", reageerde hij hoopvol.