BOXTELS VLAGGENTEAM PROMOVEERT NAAR TOPKLASSE

Zaalhockeyvrouwen MEP kampioen

Het eerste vrouwenteam van hockeyclub MEP heeft zondag ongeslagen het zaalhockeykampioenschap veroverd. Het team promoveert met deze prestatie naar de topklasse.

De laatste twee wedstrijden van de competitie werden gespeeld in Eindhoven. Door eerder verlies van directe concurrent HOD hoefde MEP maar drie punten te halen in twee wedstrijden. Het eerste duel speelden de hockeysters tegen Concordia. MEP was de betere ploeg, maar wist slechts met een kleine 2-0 voorsprong de rust in te gaan.

In de tweede helft startte Concordia scherper dan MEP en snel werd de 2-1 gemaakt. Ook de 2-2 viel, waarna MEP op jacht moest naar het winnende doelpunt. Dat viel uiteindelijk in de laatste minuten van de wedstrijd waarmee de titel binnen was. De ontlading was groot, het feest barstte los.

Toch wist de Boxtelse ploeg zich weer te focussen op de tweede wedstrijd tegen Blerick, die gemakkelijk met 8-2 werd gewonnen. Met dit ongeslagen kampioenschap promoveren de hockeysters naar de topklasse, waarin ze het volgend winterseizoen in actie komen.

OP DE FOTO: Staand v.l.n.r. Marjo van Schaijk (manager), Fleur Verhoeven, Marleen Bordat, Robin van Nettekoven, Ivet van Schaijk, Hans van de Ven (trainer/coach). Zittend v.l.n.r. Nicole Sauvé, June van den Besselaar, Pien Driessen, Lieke Postema en Amber Kools. (Foto: MEP).