Afbeelding
Foto: Henk van Weert

OUDSTE DWEILORKEST EENDENGAT: 55 JAAR

Karnavals Kriebels Konsert door Aggemarvanhuisaf Band

Het belooft een bijzondere editie te worden. Het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert beleeft zondagmiddag 12 februari de veertigste editie. Voor Eendengatse begrippen is dat natuurlijk geen echte mijlpaal; daarvoor wordt tijdens carnaval immers in een veelvoud van het gekkengetal elf geteld. Maar dat De Aggemarvanhuisaf Band, de organisator van het KKKonsert, zich voor de 55e keer laat horen tijdens openbaar carnaval in Boxtel mag wél als heus jubileum de boeken in.

Gestart als Groot-Hofkapel van Eendengat (1963-2001) is De Aggemarvanhuisaf Band het oudste carnavalsorkest van Boxtel. Het KKKonsert vormt al vier decennia een gezellige opmaat voor de leutvierdaagse die dit jaar op de laatste dagen van februari van stapel loopt. Een opwèrmer noemen de muzikanten het zelf.

KWEKDEUNTJES

Ook deze keer is grand café Rembrandt aan de Rechterstraat de plek waar de toeters en trommels het ritme van de pretpolonaise bepalen. Niet alleen van de jubilerende Aggemarvanhuisaf Band zelf. Te gast zijn twee andere Eendengatse dweilorkesten met een flinke staat van dienst: De Volle Bloas en The Ducktownband. Carnavalsclub Geen Drank Geen Klank komt op de bühne voor de vertolking van het Boxtelse carnavalslied van dit jaar: 'Indegat, gij bent 't hillemaol' en ook CV De Natneuzen zingt het lied waar zij deelnam aan het Kwekdeuntjesfist in november. De muzikale verrichtingen worden gadegeslagen door prins Peer de Twidde met zijn complete hofhouding.

Het Karnavals Kriebels Konsert begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.