Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

OFFICIËLE OPENING OP 8 MAART

Bierrestaurant opent aan Parallelweg Zuid

MARC CLEUTJENS

Het horecapand aan de Parallelweg Zuid krijgt een nieuwe bestemming. In het vroegere café De Overweg, dat als laatste geëxploiteerd werd onder de naam Papa Louban, opent woensdag 8 maart een bierrestaurant. Uitbater is horecaondernemer Jos Hermans, die het pand huurt van Strik Makelaardij.

Hermans maakte het nieuws gisterochtend bekend en meldde dat hij begin november vorig jaar door Strik Makelaardij is benaderd om in het horecapand een zaak te beginnen. Hermans, eigenaar van de firma Horegro, geeft aan dat het pand 'redelijk vervallen' was, maar dat de opknapbeurt vordert en volgende maand de opening kan plaatsvinden.

Hermans wil aan de Parallelweg Zuid het eerste bedrijf openen van een nieuw te ontwikkelen concept. De ondernemers opent in Boxtel het eerste bierrestaurant. ,,In het restaurant zullen gerechten met name gecombineerd worden met een uitgebreid assortiment speciaalbieren van Kraft-brouwerijen", vertelt Hermans. ,,De bieren zijn allen van mooie kleine brouwerijen uit Nederland, maar ook daarbuiten. Inmiddels wordt ook een IPA onder eigen naam gebrouwen door bierbrouwerij De Gaperd in Boxtel. Naast bieren zullen uiteraard ook wijnen en frisdranken beschikbaar zijn."

Volgens de uitbater zullen de gerechten 'voor iedereen toegankelijk zijn'. ,,Alle gerechten, bieren en wijnen zijn in kleine of normale versies te bestellen. Met de kleine versies is het mogelijk om meerdere gerechtjes met meerdere biersoorten (of wijnen) te kunnen proeven", aldus Hermans.

GEUROVERLAST?

De ligging van het bierrestaurant nabij de varkensslachterij Vion op bedrijventerrein Ladonk is volgens Hermans nadrukkelijk onderwerp van gesprek geweest. Regelmatig duiken in Boxtel berichten op over stankoverlast van het bedrijf. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat Vion er alles aan doet om de overlast zoveel mogelijk te beperken", stelt de ondernemer. ,,Daarbij komt ook dat we in een dusdanige korte cirkel binnen het bedrijf liggen dat de geur over ons pand heen gaat. In de drie maanden dat we nu aan het verbouwen zijn, hebben we er in ieder geval nog niets van kunnen ruiken."

De komende weken zal het horecapand aan de Parallelweg Zuid verder worden opgeknapt en wordt ook het omliggende terrein opgeruimd. De serre wordt verbouwd en rondom het pand komt een parkeerterrein. Ook is er ruimte voor een terras waar plaats is voor honderd zitplaatsen.

De naam van het bierrestaurant wil Hermans nog niet onthullen. De komende weken wil hij tips geven, zodat langzaamaan duidelijk wordt hoe de zaak zal heten. De officiële opening staat gepland voor woensdag 8 maart, vanaf donderdag 9 maart is de zaak voor iedereen geopend.

Uitbater Hermans geeft aan dat zijn beide andere bedrijven - Horegro BV en Hermans Catering en Freelance - blijven bestaan. Deze bedrijven zullen onafhankelijk van elkaar blijven draaien.

CAFÉ DE OVERWEG

Café De Overweg was vele decennia op deze plek gehuisvest. De naam verwees naar de drukke spoorwegovergang die hier tot medio jaren negentig van de vorige eeuw gelegen was. De overweg was een van de belangrijke toegangswegen tot bedrijventerrein Ladonk, maar verdween met de opening van de Keulsebaan. Het pand stond lang leeg en bood onderdak aan mediterraans restaurant Papa Louban.