Afbeelding
Foto: PDC/Lawrence Lustig

BOXTELSE DARTER OOK ONGENAAKBAAR OP MASTERS

Mighty Mike pakt tiende major op rij

Voor de derde maal in succes heeft darter Michael van Gerwen zondagavond de Masters gewonnen. De in Vlijmen woonachtige Boxtelaar versloeg tijdens de finale in Milton Keynes zijn Schotse opponent Gary Anderson met 11-7.

Net als tijdens de WK-finale op 2 januari speelden Van Gerwen en Anderson zondag op hoog niveau. Na vijf legs stond de Nederlander met 4-1 voor. Hierna kwam Anderson wat terug (6-4), maar hierna won Van Van Gerwen nog twee legs en was de strijd zo goed als beslist. Uiteindelijk won Mighty Mike met 11-7 en een gemiddelde van ruim 109; flink hoger dan de 103,6 van Anderson.

Al maanden verkeert Van Gerwen in blakende vorm. De Masters is het tiende toptoernooi (major)op rij die hij op zijn naam schrijft. Bovendien is hij al 32 wedstrijden ongeslagen. Van Gerwen imponeerde in de halve finale ook al tegen Adrian Lewis (11-5) en was in de kwartfinales te sterk voor Mensur Suljovic.


Collecte Jantje Beton

De jaarlijkse collecte voor Jantje Beton vindt plaats tussen 13 en 25 februari. In deze gemeente gaan leden van judoclub Sakura, vechtsportvereniging 4Defence (Fight School Boxtel), Kinderboerderij Boxtel en Scouting Boxtel langs de deuren om geld in te zamelen voor het doel dat als hoofddoel heeft om buitenspelen te stimuleren onder kinderen. De collecterende jeugdorganisaties mogen de helft van de opbrengst naar eigen inzicht besteden aan activiteiten of spelmaterialen. Meer informatie: www.jantjebeton.nl.