Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

THIJS LANGENHOFF ENQUÊTEERT BOXTELSE HOCKEYERS

MEP-leden heel tevreden over hun club

HENK VAN WEERT

De leden van de Boxtelse hockeyclub MEP zijn dik tevreden. Dat blijft uit een enquête die Thijs Langenhoff, tweedejaars hbo-student sportcommunicatie aan de Fontys-opleiding Speco in Tilburg. Samen met twee collega-studenten van elders ondervroeg de 18-jarige Boxtelaar ruim honderd leden en ouders van jeugdleden. Een representatief deel van de meer dan achthonderd actieve sporters die MEP telt.

Dat Thijs koos voor een onderzoek onder MEP-leden, lag voor de hand. Hij speelde er als kind. Drie jaar was hij actief voor overgangsklasser HC Tilburg, maar na een lange blessure keerde hij terug naar sportpark Molenwijk. Daar speelt hij niet alleen, maar is ook trainer van het jongesteam D1. Voorafgaand aan de training in sportcentrum De Dommel gaf Thijs dinsdag aan het einde van de middag uitleg over zijn onderzoek.

BLIJ MET RESULTATEN

Femke Lagerweij, in het bestuur verantwoordelijk voor communicatie en evenementen, vertelde dat MEP blij is met de resultaten die Thijs en zijn medestudenten boven water kregen. ,,In oktober kregen we als bestuur de uitkomsten van de enquête en in november zijn deze gepresenteerd tijdens de ledenvergadering. Vanaf deze week kunnen belangstellenden er ook kennis van nemen via onze website."

VERWAARLOOSBAAR

In het ledentevredenheidsonderzoek werd gevraagd naar wensen omtrent accommodatie en website, maar ook naar hoe de club omgaat met bijvoorbeeld pestgedrag en discriminatie. Verwaarloosbare percentages maken duidelijk dat het wel goed zit bij MEP. ,,Slechts 1,3 procent van de ondervraagden gaf aan dat er wel iets meer tegen pesten gedaan mag worden en 1,9 procent vindt dat de sfeer wat beter mag worden. Niemand had ervaringen met discriminatie. Dat zijn echt lage cijfers. Andere studenten deden een soortgelijk onderzoek bij voetbalclubs en kwamen tot veel hogere scores", vertelt Thijs, die een rapportcijfer 8,5 voor zijn studieproject kreeg.

,,Deze cijfers bevestigen wat vorig jaar ook al duidelijk werd toen stagiaires van Buurtsport Boxtel langs de lijn bij leden een peiling hielden", zegt bestuurslid Lagerweij.

PARKEREN

Het belangrijkste aandachtspunt dat uit het onderzoek naar voren komt, is de parkeervoorziening. 17 procent van de ondervraagden vindt dat het tijd wordt om er iets aan te doen. Al vaker is geconstateerd dat met name op zaterdagochtend, als alle jeugdelftallen hun wedstrijden spelen, gevaarlijke situaties ontstaan. ,,En al helemaal als er ook nog een bijeenkomst is in restaurant Molenwijk. We willen de problemen graag oplossen, maar zijn daarbij ook afhankelijk van anderen", benadrukt Lagerweij. Met het gemeentebestuur alsmede voetbalclub ODC en tennisvereniging De Merletten, die elders in het sportpark gevestigd zijn, wordt gezocht naar een oplossing voor de lange termijn.

FOTO BOVEN: Voorafgaand aan de training die hij wekelijk geeft aan de jongens D1 in sportcentrum De Dommel, gaf Speco-student Thijs Langenhoff samen met bestuurslid Femke Lagerweij een toelichting op zijn onderzoek naar de tevredenheid onder de leden van hockeyclub MEP. En daarmee zit het wel snor. (Foto: Albert Stolwijk).


ROTSVAST VERRAST HORNTREFFERS

Taverbo Sabo 3 blijft op koers voor tafeltennistitel

Alleen grote uitslagen deze week in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie. Titelkandidaat Taverbo Sabo 3 won ook van De Dommel met grote cijfers: 9-1. De Horntreffers is maandag na een 7-3 nederlaag tegen Rotsvast op bijna onoverbrugbare achterstand voor het kampioenschap gezet. Taverbo Sabo 2 heroverde de derde plaats door een 10-0 zege op De Firma Fotografie. Taverbo Sabo 1 behoudt uitzicht op de top drie na een 8-2 winst op grand café Rembrandt.

In de BRTC komt er steeds meer zicht op de strijd om het kampioenschap. Dat de titelaspiraties van Taverbo Sabo 3 zijn toegenomen is mede te danken aan de 9-1 zege op het op de onderste plaats staande team van De Dommel. Alleen Piet Wouters wist voor De Dommel een punt binnen te halen door in de vijfde en beslissende laatste game met 11-9 van Henk IJsseldijk te winnen. Ad van Lier en Wim Jansen konden zijn voorbeeld niet volgen en bleven zonder winst. Voor Taverbo Sabo 3 scoorden Daan de Koning en Uschi Meeuwis weer eens de maximale score in het enkelspel; Meeuwis bleef samen met IJsseldijk in het dubbelspel aan de goede kant van de score: 9-1.

Het als tweede geklasseerde De Horntreffers liet zich verrassen door het sterk spelend team van Rotsvast. Voor dat team wonnen Geerta Pluut en Erik van der Schoot alle drie de enkelspelen en zorgde Bart Theeuwes voor het zevende punt. De Horntreffers moest het zonder aanvoerder Wim van Aarle doen, maar invaller Mari Bosman kon slechts één punt voor zijn team scoren. Hans van Weert zorgde ook voor een punt, zijn broer Ad bleef in het enkelspel puntloos. Wel konden de twee broers het dubbelspel naar zich toe halen. Opvallend is elke week weer het sterke spel van Van der Schoot die tot nu toe slechts één partij verloor. De grote nederlaag van De Horntreffers betekent bijna zeker dat de kampioensaspiraties op een laag pitje zijn komen te staan. Eindstand 3-7.

TOP DRIE

Taverbo Sabo 2 toonde weer eens aan voor een plaats bij de top drie te gaan door met de grootst mogelijke cijfers van De Firma Fotografie te winnen. Mari van Dijk, Lothar Groth en Joop van Eijk gaven aan Nick van de Laak, Stef Schellekens en Gabriël Valks een lesje effectiviteit. Valks en Schellekens konden het in een enkele wedstrijd nog tot een vijfde game laten komen, maar moesten uiteindelijk buigen voor hun tegenstander. Van de Laak kwam niet verder dan een winstgame. Het dubbelspel was ook dit keer weer een prooi voor Taverbo Sabo 2. Uitslag 10-0.

De wedstrijd tussen Taverbo Sabo 1 en Rembrandt ging om een plek bij de bovenste plaatsen. Pas in de vijfde partij kon Arnold van der Heijde het eerste punt scoren voor Rembrandt door van Hans van Haaren te winnen. Ronald van Dael, Van Haaren en Frans van Dun hadden voor Taverbo Sabo 1 al drie partijen in het enkelspel gewonnen; in het dubbelspel werd gewonnen van Hans Stoker en Ad Brekelmans. Stoker won ook nog van Van Dun, maar daar bleef het bij voor Rembrandt omdat Ad Brekelmans geen winst kon boeken. Taverbo Sabo 1 won met 8-2.

Uitslagen maandag 30 januari

Taverbo Sabo 3 - De Dommel        9-1

Taverbo Sabo 2 - Firma Fotografie        10-0

Taverbo Sabo 1 – Rembrandt        8-2

De Horntreffers – Rotsvast        3-7

Programma maandag 6 februari

Taverbo Sabo 2 - De Dommel

Taverbo Sabo 1 - Firma Fotografie

De Horntreffers - Rembrandt

Taverbo Sabo 4 - Taverbo Sabo 3